1. Arap Parlamento ve Meclisler Başkanları Konferansı

1. Arap Parlamento ve Meclisler Başkanları Konferansı
Konferansın sonunda “Kahire ilanı” adıyla yapılan açıklamada "Ortak Arap Askeri Gücü" oluşturulması gerektiği vurgulandı

KAHİRE (AA) - Arap Parlamento ve Meclisler Başkanlarının, "Ortak Arap Askeri Gücü" oluşturulmasının gerekliliğini vurguladığı bildirildi.

Arap Birliği’nin Mısır’ın başkenti Kahire’deki merkezinde düzenlenen ilk Arap Parlamento ve Meclisler Başkanları Konferansı'nın kapanışında “Kahire ilanı” ismiyle yapılan açıklamada, geçen yılın mart ayında yapılan Arap Zirvesi’nde alınan çeşitli kararların yanı sıra Ortak Arap Askeri Gücü’nün oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Arap Barış ve Güvenlik Meclisi’yle ilgili yasanın kabul edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Ortadoğu'da barış müzakerelerinin sekteye uğramasından endişe duyulduğu ifade edildi.

Bağımsız Filistin devleti kurulmadan bölgede barışın mümkün olamayacağı kaydedilen açıklamada, Ortadoğu'nun nükleer ve kitle imha silahlarından arındırılması ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’nı imzalaması için İsrail'e baskı uygulanması talep edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.