1 dakikalığına görme engelli oldular

1 dakikalığına görme engelli oldular
Sivas'ta görme engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek için düzenlenen farkındalık etkinliğinde, 1 dakikalığına gözleri kapatılan vatandaşlar, akan trafikte yolun karşısına geçmeye çalıştı

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Görme Engelliler Spor Kulübü, görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekmek için farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Engelliler Haftası dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, gözlerini gözlükle kapatarak bastonla yürümeye çalıştı.

Daha sonra bazı vatandaşlardan kendilerini görme engellilerin yerine koyarak empati yapmalarını isteyen öğrenciler, 1 dakikalığına gözlerini kapattıkları kişileri akan trafikte yolu karşısına geçirdi. Gözleri kapatılan ve ellerine baston verilen bazı vatandaşların yürümekte zorluk çektiği, bazılarının ise yürümekten korktuğu görüldü.

Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nilüfer Avcı, Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek "Elimizden geldiğince engellileri anlamaya, anlatmaya çalışıyoruz. Halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Görme Engelliler Spor Kulübü'nde 12 yıldır çalışıyorum. Bu yıl bizim 2 sporcumuz olimpiyata gidecek bunun gururunu yaşıyoruz." dedi.

CÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü öğrencisi Özlem Türkmen de her alanda farkındalık oluşturmak istediklerini aktararak "Bugün Sivas caddelerindeyiz. Halkımız duyarlı değil, bu bizi üzüyor. Anlatmaya çalıştıkça 2 dakikalarını ayırmak bile istemiyorlar. Bu konuda çok sıkıntılıyız, çok üzgünüz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.