"1 Fikir 1 Proje" Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

"1 Fikir 1 Proje" Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
TEKDER İstanbul İl Başkanı Gümüş:-"Maksadımız çocukları motive etmek, keşfedemedikleri kabiliyetlerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak"

İSTANBUL (AA) - Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında düzenlenen "1 Fikir 1 Proje" yarışması Esenler'de Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren proje kapsamında ön elemeler sonucu yüzlerce meslek lisesi öğrencisinin arasından seçilen 40 lise son sınıf öğrencisi, enerji, endüstri, tasarım ve yazılım konusundaki projelerini jüri üyelerine tanıttı.

Yarışmayla ilgili AA muhabirine bilgi veren TEKDER İstanbul İl Başkanı Prof. Dr. Metin Gümüş, "İstanbul'daki teknik ve meslek liselerine yönelik bir yarışma düzenledik, bu bir senedir sürdürdüğümüz bir çalışma. Çok güzel projeler geldi, bunları akademik camiadan, endüstriden ve milli eğitimden oluşturduğumuz juri üyeleri değerlendirecek." dedi.

Gümüş, projenin "1 fikir 1 proje" başlıklı olduğunu ve dört temada yarışma gerçekleştirildiğini belirterek, endüstriyel alan, akıllı şehirler, robotik ve yazılım konularının ele alındığını ifade etti.

Maksatlarının çocukları motive etmek onları heyecanlandırmak ve öz güven kazandırmak olduğunu aktaran Gümüş, "En önemlisi de henüz keşfedemedikleri kabiliyetlerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak." diye konuştu.

TEKDER İl Başkan Yardımcısı Lütfullah Duman ise iki ayrı alanda projeleri değerlendirdiklerini vurgulayarak, "Bir tanesi uygulama diğeri de fikir alanında, bu alanlarda ilk üçe giren öğrencilerimize ödüllerini takdim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yarışmaya katılan öğrencilerden 17 yaşındaki Enes Siga, sürecin yorucu olduğunu ama çok keyif aldığını dile getirerek, "Projemin adı, 'magic screen.' Projemde ekip arkadaşımla beraber belli bir bilginin korunmasını ve güvenliği amaçladık. Monitordeki görüntüleri sadece gözlüğü takan kişi görebiliyor, ayrıca bunu yaparken okulumuzdaki atık maddeleri de kullandık." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada "fikir" kategorisinde, Ahmet Ahi "Emniyetli motosiklet kıyafeti" projesiyle birinci, Mücahit Toy ve Ensar Toy, "Şişen tuğlalar" projesiyle ikinci, Oğuzhan Demirsel ise "Okul Tv" projesiyle üçüncü oldu.

"Uygulama" kategorisinde ise Okan Ceyhan Top, "Kayıp eşya merkezi" projesiyle birinci, Enes Sığa ve Arda Yeşillikçi, "Sihirli ekran" projesiyle ikinci, Necmi Kaçan ile Murat Asan ise "Güvenli ev" projesiyle üçüncü oldu.

Yarışmada birincilere 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncülere ise bin lira verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.