1 Kilo 720 Gram Ağırlığında Armut Yetiştirdi

1 Kilo 720 Gram Ağırlığında Armut Yetiştirdi
Çanakkale'nin Biga ilçesindeki 11. Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'ndaki ziraat odası standında sergilenen 1 kilogram 720 gram ağırlığındaki armut ziyaretçilerin ilgisini çekti

ÇANAKKALE (AA) - Biga'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nda sergilenen 1 kilogram 720 gram ağırlığındaki deveci armudu, görenlerin ilgisini çekiyor.

Karacaali köyünde armut ağaçları bulunan Seyfettin Çakır'ın yetiştirdiği 1 kilogram 720 gramlık armut, fuardaki ziraat odası standında sergilendi.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'dan aldığı aşılı armut fidanlarını 5 yıl önce arazisine diktiğini söyledi. Bir kilogramlık armut yetiştirmek hedefiyle yola çıktığını belirten Çakır, "Bahçemde 558 ağaç deveci armudu var. İyi bir bakım ile armutlar ceviz büyüklüğüne geldiğinde seyrelttim. Doğal hayvan gübresi koyarak bu noktaya getirebildim. Allah nasip etti 1 kilo 720 gramı bulduk. Diğer armutlar ise 1 kilo 100 gram ve 700 gram aralığında." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.