1. Kobi'ler Ve Bilişim Kongresi

1. Kobi'ler Ve Bilişim Kongresi
Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Aktepe:- "KOBİ'lerin bilişimle entegrasyonunu sağlamak için çok daha etkili yollar bulmamız gerekiyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, KOBİ'lerin bilişimle entegrasyonunu sağlamak için çok daha etkili yollar bulunması gerektiğini ifade etti.

Aktepe, TBD, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen 1. KOBİ'ler ve Bilişim Kongresi'nde yaptığı konuşmada, KOBİ'lerin; sosyal ve ekonomik gelişme, kalkınma politikaları ve planları açısından Türkiye'de en çok konuşulan konuların başında geldiğini söyledi.

Bilişimin, güç ve gelecek anlamı taşıdığına dikkati çeken Aktepe, "Bilgi ve iletişim teknolojilerine sahip olanlar geleceğe de sahip olurlar. Biz de geleceğimize sahip çıkmak için bugün daha çok çalışmalıyız, daha çok üretmeliyiz." diye konuştu.

Aktepe, KOBİ'ler için rekabet edilebilirliğin önemine işaret ederek, rekabet gücüne sahip olmanın en etkili yolunun bilim, teknoloji ve bilişimden geçtiğini ifade etti.

KOBİ'lerin bilişimle entegrasyonunu sağlamak için çok daha etkili yollar bulunması gerektiğini kaydeden Aktepe, "KOBİ'leri iş süreçlerine dahil edebildiğimiz, rekabet gücü açısından değerlendirebildiğimiz bir bilişime ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Aktepe, yerli yazılım konusunda bir ekosistemin yaratılmasına değinerek, yazılım sektörünün stratejik sektör olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

- "Türkiye'nin yeni büyüme hikayesine ihtiyacı var"

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de iş dünyası temsilcilerinin yenilikçilik, girişimcilik, verimlilik konularını her zaman ön planda tutmaları gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı olduğunu ve bunun temelinde verimlilik, yenilikçilik ve dijitalleşme kavramlarının bulunduğunu ifade eden Özdebir, "İş gücü, sermaye ve toplam faktör verimliliklerini artıramayan bir Türkiye'nin sürdürülebilir bir büyümeyi yakalaması oldukça zor görünmektedir. Ekonomimizin dinamizmi ve aynı zamanda bel kemiği olan KOBİ’lerin yenilikçilik faaliyetleri ve dijitalleşmesi ile birlikte verimlilikleri yükselebilecektir." diye konuştu.

ATO Başkanı Gürsel Baran da KOBİ'lerin, üstlendikleri rol ve ülkeye sağladıkları katkı nedeniyle ekonominin yapı taşları olduğunu, büyüme, refah ve istihdamın artmasında önemli rol oynadıklarını belirtti.

Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediğine işaret eden Baran, "KOBİ'lerimizin uluslararası rekabette avantajı elde edebilmeleri için dünyadaki değişim ve dönüşüme ayak uydurmaları, işlerini büyütmek, hızlandırmak, verimliliği artırmak için teknolojiden en etkin şekilde yararlanlamaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.