1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
DİSK Başkanlar Kurulu:- "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün merkezi olarak İstanbul Taksim olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında yaygın, kitlesel ve coşkulu bir biçimde kutlanması için çalışmaların hızlandırılması, gerekli girişimlerin başlatılması kar

İSTANBUL (AA) - DİSK Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, merkezi olarak İstanbul Taksim olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında kutlanması için çalışmaların hızlandırılması, gerekli girişimlerin başlatılması kararı aldı.

DİSK'ten yapılan açıklamada, Başkanlar Kurulu'nun toplanarak, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin bazı kararlar aldığı belirtildi.

Açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün merkezi olarak İstanbul Taksim olmak üzere kuzeyden güneye, doğudan batıya Türkiye'nin dört bir yanında yaygın, kitlesel ve coşkulu bir biçimde kutlanması için çalışmaların hızlandırılması, gerekli girişimlerin başlatılması kararının alındığı kaydedildi.

DİSK üyesi sendikaların, iş yerlerinden, fabrikalardan başlayıp 1 Mayıs sürecini yaygın biçimde örgütlemeye başlayacakları aktarılan açıklamada, "Başta KESK, TMMOB ve TTB olmak üzere kutlamalara katılan bileşenlerle görüşülerek, güvenlik sorunları ve ülkemizin içinden geçtiği koşullar göz önüne alınarak, anlamına uygun biçimde ve en kitlesel şekilde 1 Mayıs'ın kutlanabilmesi ile ilgili yol haritası beraberce belirlenecektir." denildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.