1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:- "İş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere, özlük haklarının iyileştirilmesi, sosyal hakların genişletilmesi adına her geçen gün yeni adımlar atmaya devam ediyoruz"- "Alın terini kutsayan ve bunun bir yaşam tarzı olarak benimse

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere özlük haklarının iyileştirilmesi, sosyal hakların genişletilmesi adına her geçen gün yeni adımlar atmaya devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesi ve belirlenen hedeflere ulaşabilmesi için emekçilerin göstermiş olduğu çabanın hiç şüphesiz büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Bu nedenle işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu anlayış doğrultusunda iktidara geldiğimiz günden bu yana, emekçi kardeşlerimizin taleplerini dikkate alarak çalışma hayatında birçok reforma imza attık. İş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere özlük haklarının iyileştirilmesi, sosyal hakların genişletilmesi adına her geçen gün yeni adımlar atmaya da devam ediyoruz. Alın terini kutsayan ve bunun bir yaşam tarzı olarak benimsenmesi gerektiğini emreden bir inancın mensuplarıyız. İnancımız gereği emekçilerimizin derdiyle dertleniyor ve hak ettikleri saygıyı göstermek için çaba harcıyoruz."

Bakan Müezzinoğlu, "Emek, alınteri ve fedakarlık denince akla ilk gelen meslek gruplarından biri de hiç şüphesiz sağlık çalışanlarıdır. Hekimlerimiz başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız, hiçbir beklenti içinde olmadan vatandaşlarımıza hakkaniyetli ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmek için en zor şartlar altında bütün güçlüklere göğüs gererek gece, gündüz demeden ter döküyor, emek harcıyor. Onların bu onurlu duruşu, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin ötesine taşınması yolunda en büyük gücümüzdür." ifadesini kullandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün bayram havasında, amacından koparılmadan emekçi dayanışma ruhu çerçevesinde kutlanmasını temeni eden Bakan Müezzinoğlu, bütün çalışanların bu anlamlı gününü kutladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.