1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
Kastamonu'da olumsuz hava şartları nedeniyle Yol-İş Sendikası Lokali'nde basın açıklaması yapıldı

KASTAMONU / ÇORUM (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kastamonu ve Çorum'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kastamonu'da Türk-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Türk-İş İl Temsilcisi Mehmet Çelik, Yol-İş Sendikası Lokali'nde yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle kutlamayı alanda gerçekleştiremediklerini belirtti.

1 Mayıs'ın birlik, beraberlik ve dayanışma günü olduğunu ifade eden Çelik, "Bizim de gönlümüz İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de ve diğer illerdedir. Önemli olan aynı anda illerde bulunmanın ötesinde bu güzel bayramımızı kutlamaktır." dedi.

1 Mayıs'ı barış içinde, kardeşçe kutladıklarını söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

"İşçilerin yarısına yakını kayıt dışı çalışıyor. Kuralsız esnek çalışma, güvencesiz çalışma, iş kazalarına karşı tedbir alınmadan, işçi sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarına aldırış etmeden kötü şartlar altında çalışmalara maruz kalan, iş yerlerinde ölen ya da yaralananlara karşı mücadele için 1 Mayıs'ta birlik beraberlik içerisinde olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Yine biz çalışanlar, emeğin, çıkarın savaşta değil, barışta olduğunu biliyoruz. İnsana yakışır şartlarda çalışmak istiyoruz. 8 saatlik çalışma uğruna canlarını verenleri minnetle yad ediyoruz. 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü tüm emekçilere kutlu olsun."

Basın açıklamasına Yol-İş Kastamonu 2 No'lu Şube Başkanı Sadık Düzgün, Şeker-İş Kastamonu Şube Başkanı Ali Çufadaroğlu ve kamu kurumlarında çalışan işçiler de katıldı.

- Çorum

Çorum'da da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Emekliler Sendikası, Sağlık Emekçileri Sendikası, HDP Çorum İl Başkanlığı ile çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarından oluşturulan 1 Mayıs Platformu tarafından organize edilen program kapsamında Pir Baba Parkı'nda bir araya gelen grup, sloganlar atarak Gazi Caddesi'nden Hürriyet Meydanı'na yürüdü.

Gruptakiler, belediye önündeki kontrol noktalarında üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. İl Emniyet Müdürlüğünce yürüyüş güzergahında ve meydanda güvenlik önlemleri alındı.

Platform adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Öztürk, Emek ve Dayanışma Günü'nün, işçilerin, emekçilerin her türlü zulüm ve baskıya karşı mücadelesi sonucu kutlandığını söyledi.

Konuşmanın ardından halay çeken grup, olaysız dağıldı.

Bu arada Eğitim-İş Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği, Vatan Partisi ve CHP tarafından ayrı bir kutlama programı düzenlendi.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki Özdoğanlar kavşağında toplanan grup, sloganlar atarak Bahabey Caddesi'nden Pir Baba Parkı'na yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan grup, konuşmaların ardından halay çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.