1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şubesi üyeleri, son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle, şehit mezarlarına karanfil bıraktı

KAYSERİ (AA) - Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şubesi üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle Kartal Şehitiği'nde etkinlik düzenledi.

Seyyid Burhaneddin Türbesi'nde bir araya gelen, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Kartal Şehitliği'ne yürüdü.

Şehitlik önünde grup adına açıklama yapan Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, son günlerde yaşanan terör saldırılarına dikkati çekerek, ülke birliği ve bütünlüğü korunmadan hiçbir şeyin olmayacağı bilinciyle bu yıl 1 Mayıs'ı davul-zurna eşliğinde kutlamak yerine, şehitlikte bir araya geldiklerini söyledi.

Emeğiyle geçinenlerin ağır koşullarda çalıştığını ifade eden Özsoy, her geçen yıl gelir dağılımı adaletsizliği ve işsizlik başta olmak üzere ekonomik ve sosyal problemlerin daha da büyüdüğünü ileri sürdü.

Özsoy, emek karşıtı politikalarla çalışanların mağdur edildiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Emeğiyle geçinen bizler, sadece insan onuruna yaraşır, yaşama ve çalışma koşulları talep ediyoruz. Siyasi idarenin sesimize kulak verip bir an önce taleplerimizi hayata geçirmesini istiyoruz. Çalışanlar için yapılan yasal düzenlemeler, sendikaların talepleri doğrultusunda gerçekleştirilmelidir. İş cinayeti haline gelen iş kazaları önlenmeli, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri artırılmalı, gerekli denetim yapılmalıdır. Türkiye’de her 10 işçiden sadece 1’i sendikalı. Sendikalaşma oranının yüzde 100’e çıkartılması için sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır."

Açıklamanın ardından gruptakiler şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.

Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından grup dağıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.