1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
Antalya, Muğla ve Isparta'da kutlamalar düzenlendi

ANTALYA (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Antalya, Muğla ve Isparta'da etkinliklerle kutlandı.

Antalya'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) öncülüğünde organize edilen 1 Mayıs etkinliğinde, Aydın Kanza Parkı'nda toplananlar, girişte üst aramasından geçirildiler.

Kalabalık grup, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında gruptakiler slogan attı ve dövizler taşıdı. Alanda yapılan açıklamaların ardından etkinliğe katılanlar, müzikler eşliğinde halay çekti, dans etti.

Gruptakiler kutlamaların ardından dağıldı.

- MUĞLA

Muğla'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin katılımıyla kutlandı.

Kutlamalar, gruptakilerin Emirbeyazıt Mahallesi'nde toplanmasıyla başladı. Daha sonra slogan atarak yürüyüşe geçen gruptakiler, şehir merkezinden geçerek Atatürk Bulvarı'ndan Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel alana ulaştı.

Polis ekiplerince giriş noktalarında üst araması yapıldıktan sonra kutlama alanına alınan gruptakiler, burada da bir süre slogan attı. Sendika temsilcilerinin yaptıkları konuşmalarda, işçilere daha fazla ücret verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi talep edildi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, müzik eşliğinde halay çekti.

Kutlamalara Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Yaka, ile sendika başkanları, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

- ISPARTA

Isparta'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Atatürk Stadyumu önünde toplanan aralarında çeşitli siyasi parti grupları ile sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu grup, İstasyon Caddesi'nden Isparta Tren Garı'na yürüdü.

Burada slogan atan gruptakiler, daha sonra halay çekti. Etkinlik dolayısıyla polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.