1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
Adana'da, terör örgütlerince canlı bomba eylemi yapılabileceği istihbaratı üzerine iptal edilen kutlamalarda, Uğur Mumcu Meydanı'na yürümek isteyen ve caddeyi trafiğe kapatan yüzleri maskeli gruba polis müdahale etti

Adana'da, terör örgütlerince canlı bomba eylemi yapılabileceği istihbaratı üzerine iptal edilen kutlamalarda, Uğur Mumcu Meydanı'na yürümek isteyen ve caddeyi trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti.

Adana 1 Mayıs Tertip Komitesinin, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenlenecek kutlamaları, terör örgütlerince canlı bomba eylemi yapılabileceği istihbaratı üzerine iptal etmesinin ardından bazı gruplar meydana girmek için yürüyüş yaptı.

Yüzleri maskeli bir grup, Atatürk Caddesi'nden Uğur Mumcu Meydanı'na yürümek istedi. Polis ekiplerininin izin vermemesi üzerine grup, çöp konteynerleriyle Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapattı. Bunu üzerine ekipler, toma ile müdahale ederek grubu dağıttı.

Polis ekiplerinin önlemleri sürüyor.

- Mersin'de Suriyeli gençler de yürüdü

Öte yandan, Mersin 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından organize edilen kutlamada, yürüyüş yapılmayacağının açıklanmasının ardından gruplar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Geniş güvenlik önlemleri eşliğinde alana giren katılımcılar, dövizler eşliğinde slogan attı. Günün anlam ve önemine ilişkin bildirinin okunmasının ardından kutlamalara başlayan gruplar, davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Buradaki etkinlikler, Mustafa Özarslan'ın verdiği konserle sona erdi.

Bir grup Suriyeli genç de "Halep Yanıyor" dövizi taşıyarak, yürüyüş düzenledi. Bir süre etkinliğin düzenlendiği alan çevresinde sloganlar atan grup, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.