1. Uluslararası İmam ve Hatipler Konferansı

1. Uluslararası İmam ve Hatipler Konferansı
İDSB Genel Sekreteri Kurt:- "İslam coğrafyasının en önemli problemlerinden birinin başında din eğitimi geliyor. Coğrafyamızda uzun yıllar ihmal edilen bu eksiklik ve İslam coğrafyasına geri yansıyan bu durum hiç iç açıcı noktada değildir"- "İçinde bulundu

İSTANBUL (AA) - İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, İslam coğrafyasının en önemli problemlerinden birinin başında din eğitimi geldiğini belirterek, "Coğrafyamızda uzun yıllar ihmal edilen bu eksiklik ve İslam coğrafyasına geri yansıyan bu durum hiç iç açıcı noktada değildir." dedi.

İDSB ve Suudi Arabistan merkezli "Hey'etü'l- Alemiyye li'l- Mesacid" tarafından düzenlenen "İmam ve Hatiplerin Aşırılık, Radikalizm ve Terörle Mücadeledeki Rolü" başlıklı 1. Uluslararası İmam ve Hatipler Konferansı başladı.

Açılışta konuşan Kurt, bir milleti oluşturan en önemli referansın toplumları bir arada tutan kimlik, insanı insan yapan en önemli unsurun da din olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasının en önemli problemlerinden birinin başında din eğitimi geldiğini vurgulayan Kurt, "Coğrafyamızda uzun yıllar ihmal edilen bu eksiklik ve İslam coğrafyasına geri yansıyan bu durum, hiç iç açıcı noktada değildir. İçinde bulunduğumuz konjonktür, iktisadi, sosyal, kültürel, itikadi hatta siyasi ve birçok sorunun nedeni yeterli dolduramadığımız din ve vicdan eğitimi noktasındaki eksikliktir. Camilerimiz ve din görevlilerimiz bu açığı kapatmak ve ihtiyaç sahipleriyle birebir temas kurmak noktasında en etkili unsur olarak oldukça önemli bir pozisyona sahiptir." diye konuştu.

Kurt, bu coğrafyanın, sosyal ve siyasi hayatının anarşilikten ve büyük tehlikelerden kurtulması için 5 esasın zaruri olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincisi merhamet, ikincisi hürmet, üçüncüsü emniyet, dördüncüsü haramı helali bilip haramdan sakınmak ve beşincisi sersemliği bırakıp hilaf etmektir. İslamiyet sulh ve barış dinidir, selamet dinidir. İslam ve terör kavramları şu dünyada birlikte zikredilebilecek en son iki kelimedir. Bizler 5 vakit namazda sırat-ı müstakim üzere hidayet için Allah'a dua eden kimseleriz. Maalesef istikameti kaybedip ifrat ve tefrit farkındalığına yuvarlanan DAEŞ, Boko Haram, Hizbullah gibi hareketler bu ahir zaman fitnesi içerisinde algı baronlarının elinde oyuncak oluyor. Halbuki ifrat ve tefrit sosyal hayatımıza yönelik isyan ateşini yakan iki ecnebi sebeptir ki, toplum hayatını düzenleyen tüm bağları, kanunları siler atar."

Camilerin nasıl verimli kullanılacağı konusunda bilgi veren Kurt, gençleri terörden, aşırı hareketlerden ve çarpık felsefi ideolojilerden korumanın yolunun da müspet hareket düsturları içinde İslamiyet'in doğru öğrenilmesinden geçtiğini kaydetti.

Bugün ve yarın sürecek konferansta, dini eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında görev alan din görevlilerinin içerik ve usul yönündeki beklentileri tartışılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.