1. Uluslararası Yesevi Kurultayı

1. Uluslararası Yesevi Kurultayı
Yesevi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bozkurt: - "Anadolu'nun Türkleşmesini ve İslamlaşmasını kesinlikle Ahmet Yesevi'ye borçluyuz"

ADANA (AA) - Yesevi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Resul Bozkurt, "Anadolu'nun Türkleşmesini ve İslamlaşmasını kesinlikle Ahmet Yesevi'ye borçluyuz." dedi.

Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi'nde "1. Uluslararası Yesevi Kurultayı" düzenlendi.

Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, Ahmet Yesevi'nin Türklüğün yayılmasına büyük katkılar sunduğunu söyledi.

"Anadolu'nun Türkleşmesini ve İslamlaşmasını kesinlikle Ahmet Yesevi'ye borçluyuz." diyen Bozkurt, şöyle konuştu:

"Bugün Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nden tutun da Tokat'taki tekkelere kadar hepsi Ahmet Yesevi'nin Anadolu'ya üflediği nefesin devamıdır. Hiç şüphesiz bu nefesin son kurumu da Yesevi ocakları olarak biziz. Bugün İslam coğrafyasının Türkleşmesine vesile olan bu mübareğin yolundan giden bizler, buradaki insanlarla beraber yarın başka yerlere gideceğiz. Yesevi ocakları başkanı olarak şeref sözü veriyorum, bu işe devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından, Türkmen sanatçı Adil Şan, farklı coğrafyalarda yaşayan Türklerin ortak kullandığı kelimelerden oluşan şiirini okudu, şarkı söyledi. Programda, sema gösterisi de yapıldı.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan ile araştırmacı yazar Hızırbek Gayretullah da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.