Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

10 AĞUSTOS SADECE BİR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ DEĞİLDİR

10 AĞUSTOS SADECE BİR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ DEĞİLDİR

Milletlerin, toplumların ve insanların dönüm noktası olan günleri vardır. Milletlerarası arenada genelde medeniyetler kurar veya yıkar bu günler. Amerika’nın keşfi, İstanbul’un fethi, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu; doğum, evlenme ve ilk çocuk sahibi olma günleri bunlara birer örnektir.

Bizim için de önümüzde ki 10 Ağustos-Pazar önemli bir gündür, neden? Elbette yazılacak çok şey var ama ona gelmeden söylenecek şeyler de var.

6 Ağustos, 14 tarihli Sözcü Gazetesi manşetine baktınız mı?

Başlık; İki Cumhurbaşkanı adayını kıyasladık, ortaya bu çıktı FARKI FARKETTİNİZ Mİ?                   (önemli bulduğum bazılarını sunuyorum).

Recep Tayyip Erdoğan;

Devlet başkanı adayı, kendini aday gösterdi

Sadece Türkçe biliyor,

Türkiye’de siyaset yaptı, iyi Kuran okur

4 ay hapis yattı, mağdur oldu, bunu kullanıp parti kurdu,

Üniversite mezuniyeti şaibeli, üniversite diploması var

Şiir okur, sadece bir partinin adayı,

Kendi medyası, partizanları var.

Ekmeleddin İhsanoğlu;

Diplomat, Cumhurbaşkanı adayı, aday gösterildi,

5 dili iyi derecede konuşuyor,

Dünya çapında görev yaptı, hafız,

Sürgün edildi, mağdur oldu ama bunu kullanmadı,

Prof. Harvard’da kürsüsü var,

Yazar, birçok partinin adayı,

Kendi medyası ve partizanları yok.

***

Efendim, Ekmeleddin Hocamın kurtuluşu Doğu Perinçek denen birine kalmış. İnsan, ideoloji, dava müsveddeleri vardır ya ve bunun için deriz ya; vay anam vay, ya da hey yavrum hey.

Perinçek demiş ki; Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş’a oy yok. Devamla “Cumhuriyet yıkıcılığına ve bölücülüğe, bizden oy yok. Erdoğan, Cumhuriyeti yıkmak isteyen iktidarın başıdır”.

Perinçek doğru söylüyor. Erdoğan, sizin uydurduğunuz, milletten kopuk, elitlerin, seçkinlerin, imtiyaz sahiplerinin, devleti kendine hizmet ettirenlerin beyinlerindeki sahte cumhuriyeti, milletle bir olup;  vatandaşın, halkın, ahalinin, tüm toplumun, 77 milyonun seçtiği Reisi ile gerçek Cumhuriyeti kurmak, sahtekârların, düzenbazların, çukurların cumhuriyetini yıkmak isteyen iktidarın başı olmaya geliyor.

Efendiler, bu seçim aynı zamanda bir dünya seçimidir. Cumhuriyetimizi; Reisi, milleti ve Meclisi ile güçlü göstermek; adaletini, mazlumu koruması ve zulme karşı durulmasını ortaya koymak için yapılan bir seçimdir. Bunu için de Cumhurbaşkanımızın en az % 70 oy alması gerekir.

Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR