10 Bin Kadına Geri Dönüşüm Eğitimi

10 Bin Kadına Geri Dönüşüm Eğitimi
Yenimahalle Belediyesince, ilçe genelindeki 14 kurs merkezinde bulunan YENİMEK'e katılan 10 bin kadına geri dönüşüm eğitimi verildi

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesince, Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları'na (YENİMEK) katılan 10 bin kadına geri dönüşüm eğitimi verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe genelinde 2016'da başlayan ve 5 ay süren geri dönüşüm eğitimlerini, 14 kurs merkezinde bulunan YENİMEK'e katılan 10 bin kadın aldı.

Batıkent Meydan AVM'deki YENİMEK merkezinde gerçekleşen eğitimlerde, Çevre Mühendisi Banu Ezber tarafından çöp ve atık arasındaki fark anlatıldı. Dünyadaki çöp miktarının her geçen yıl arttığını ifade eden Ezber, bir insanın bir yıl boyunca çöpe attığı şeylerin ağırlığının, kendi ağırlığının yedi katı olduğunu belirtti.

Ezber, "Hurda kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması, hava kirliliğini yüzde 74 ila 94 arasında, su kirliliğini yüzde 35, su kullanımını ise yüzde 45 oranında azaltır. Bu nedenle atmayalım, dönüştürelim," ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.