10 Binler Son Yolculuğuna Uğurladı

10 Binler Son Yolculuğuna Uğurladı
15 Temmuz gecesi Ankara’da , Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen...

Süleyman Sayan'ın Haberi

13692738_1781783388712272_3311518992380953398_n-001.jpg

15 Temmuz gecesi Ankara’da , Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen  Özelharekatçı Konya'nın  Seydişehir  İlçesi, Gökçehüyük mahallesi nüfusuna kayıtlı Muhsin Kiremitçi'nin baba evi aileyi tanıyan tanımayan vatandaşların akınına uğradı, İlçeyi yasa boğan haberin ardından baba evinde büyük hüzün var . 28 Yaşındaki Şehit özel harekat polisi Muhsin Kiremitçi'nin başta baba evi olmak üzere neredeyse ilçenin tamamına  Türk bayrakları asıldı.  Şehit polisin cenazesi, Ankara’da ki Adli tıp kurumunda ki işlemlerin ardından alınarak saat: 01:20’de  Seydişehir’e getirildi. Seydişehir’e büyük bir konvoy ile gelen şehit Kiremitçi'nin  naaşı, Akyol Mezarlığı Morgu'na alındı. Üç yıl önce evlenen şehit Muhsin Kiremitçi'nin eşinin 8 aylık hamile olduğu, 1 ay sonra baba olmaya hazırlandığı öğrenildi.
Şehidin babası emekli imam Hüseyin Kiremitçi yaptığı açıklamada, oğlunun 5 yıl önce göreve başladığını söyledi. Oğlu Muhsin'in şehadet haberiyle büyük üzüntü yaşayan baba Kiremitçi, ‘’polis olduktan sonra özel kuvvetlere katılmak istiyordu. Yaşanan terör olaylarından dolayı stresini kaldırmakta zorlanıyorduk. Bu yüzden özel kuvvetlere gitmesini istemedim. Bana, 'Baba kadere inanmayı sen öğrettin' dedi"

Baba Kiremitçi, 35 yıl din görevlisi olarak hizmet verdiğini anlattı. Çocuklarının eğitimiyle de ilgilendiğini dile getiren Kiremitçi, şöyle konuştu: 
"Oğlum şehit olacağını hissetmiş gibi doğacak çocuğunun eğitimiyle de benim ilgilenmemi istemişti. Bana, 'Baba oğlumu da sen yetiştireceksin' demişti. Bu acı haberi, Güneydoğu'da bekliyordum. Özel harekatçı olmasını istememiştim. Bana direnmişti. 1-1,5 yıl kabul etmedim sonra, ikna oldum. Doğu ve Güneydoğu'da görev yaptı. Terör operasyonlarının en şiddetli olduğu yerlerde bulundu. Her kapı çaldığında bu haberi bekliyordum. Şehadet haberi Ankara’dan geldi. Allah, ülkemize milletimize zeval vermesin." Dedi.
şehidin cenazesi, helallik alınmak üzere Yenicami Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehidin 8 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Seda Kiremitçi'nin, sağlık görevlilerinin yardımıyla ayakta durabildiği gözlendi. Burada yapılan duanın ardından şehit polisin cenazesi, törenin gerçekleştirileceği Hükümet Konağı önüne getirildi.

Meydanda toplanan vatandaşlar, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşını tekbirlerle karşıladı. Şehit polisin eşi Seda Kiremitçi, yakınlarının yardımıyla tabutun başına gelerek "Muhsin'im, o sarı saçlarına nasıl kıydılar? Bize bunu nasıl yaptılar?" diyerek eşinin fotoğrafını öptü, gözyaşı döktü.

Oğlunun tabutunu okşayan anne Fatma Kiremitçi'nin, "Kahraman şehidim" sözleri çevredekileri duygulandırdı.

0kr74pqgx9z.jpg

Konya İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, polis mangası, özel harekat polisleri ve yakınlarının omuzlarında Akyol Mezarlığı'na getirildi.

Kiremitçi'nin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Süleyman Sayan)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum