10 Binler Son Yolculuğuna Uğurladılar

10 Binler Son Yolculuğuna Uğurladılar
Hakkari’nin Çukurca İlçesinde Yol kontrolü yapan güvenlik güçlerimize...

Süleyman Sayan’ın Haberi

Hakkari’nin Çukurca İlçesinde Yol kontrolü yapan güvenlik güçlerimize PKK'lı teröristlerce uzun menzilli silahlarla yapılan saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel Memleketi Konya’nın Seydişehir ilçesinde toprağa verildi.

177713.jpg

Şehitlerimize Hakkari’de Düzenlenen törenin ardından uçaklar ile memleketlerine gönderildi. Konya Havaalanında karşılanan şehitlerimiz baba ocağına doğru yolculuğa başladı.  jandarma Kıdemli üst çavuş İbrahim Betin, Merkez Selçuklu ilçesi Malazgirt mahallesine götürülürken,  Seydişehirli şehit Tünel daha sonra karayoluyla Seydişehir’e getirildi. Şehit Tünel’i memleketi Seydişehir Girişinde büyük bir araç konvoyu karşıladı.  

13659135_10210599069840925_7098638301505176848_n.jpg

İlk olarak  Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı helallik alınmak üzere babası Bekir Tünel’in evine getirildi. Helallik alınırken Şehit Tünel’in yakınları gözyaşlarına boğuldu ve teröre lanet yağdırıldı. Şehit Tünel’in Türk Bayrağı’na sarılı naşı cenaze arabasıyla namazın kılınacağı Han önü meydanına götürüldü. Han önü Meydanında Şehit uzman Çavuşu bir insan seli bekliyordu. Şehit Tünel’in bazı yakınları tabuta sarılıp feryat etti. gözyaşları içerisinde şehidin tabutuna sarılan annesi Leyla ve kız kardeşi Fatma Tünel ise feryatları yürekleri burktu. Tabuta sarılan kız kardeşi Fatma Tünel, ''Abi biz seni böyle mi görecektik. Tabuta sarılı mı gelecektin. 2 ay sonra izne geleceğini söylemiştin. Abim sen hakkını bize helal et' derken tabutu bırakmak istemedi ve Yakınları tarafından güçlükle tabuttan ayrıldı.

sam_7816.jpg

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel Seydişehir ilçesi Ortakaraören Mahallesi’ndeki Hanönü meydanında kılınan cenaze namazına ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Cenaze merasimi için mezarlığa sığmayan seyyar hoparlör yardımıyla kabristan dışından töreni takip etti.

sam_7843-001.jpg

Cenazeye binlerce vatandaşımızın yanı sıra, törende Ak Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, Orman ve Su İşleri Bakanı Yardımcısı Harun Tüfekçi,Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa konurer, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta, sivil toplum kuruluşları, diğer protokol üyeleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Merasimin ardından tören askerlerince havaya 3 kez saygı atışı yapıldı. (Süleyman Sayan)

sam_7872.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.