10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
SİVAS (AA) - Sivas'ta bazı oda başkanları yayımladıkları mesajlarla, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı...

SİVAS (AA) - Sivas'ta bazı oda başkanları yayımladıkları mesajlarla, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, mesajında, gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını belirtti.

Gazetecilerin sorumluluk duygusu içinde bir taraftan gelişen olaylar karşısında toplumu bilgilendirirken, bir taraftan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirdiklerine dikkati çeken Ünsal, "Basın mensuplarının haklarının korunması, çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesi için tüm çalışmaların bir an önce yapılmasını gerekmektedir. Hak ve özgürlüklerin evrensel standartlara kavuşması medyamıza daha da güç kazandıracaktır." ifadesini kulandı.

Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygının, basın mensupları için yol gösterici değerler olması gerektiğini vurgulayan Ünsal, meslektaşlarına sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat temenni etti.

- Çetindağ'dan kutlama mesajı

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise yayımladığı mesajında, kamu görevi yapan gazetecilerin, sivil toplum kuruluşları ve halkın sesini duyurmada çok önemli bir görev ifa ettiğini belirtti.

Gazeteciliğin kutsal meslekler arasında yer aldığını aktaran Çetindağ, "Gazetecilik mesleğini icra eden kardeşlerimiz zor şartlar altında, gece gündüz demeden görevlerini yapmaktadır. 10 Ocak’ta dahi görevlerini sürdüren gazeteciler, toplumun her kesiminin sesi olmaya devam etmektedir. Basın susarsa toplumun bir ayağı topal, bir gözü kör ve bir kulağı sağır olur." açıklamasında bulundu.

Çetindağ, insanların ortak sesi, gözü, kulağı olan, basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerini başarıyla ifa eden gazetecilerin gününü kutladı.

- Hastaoğlu, gazetecilerin gününü tebrik etti

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da 10 Ocak'ın, basın çalışanlarının verdiği hak mücadelesinin başarıya ulaştığı gün olduğunu aktardı.

Çalışma koşullarının yasal güvence altına alınması için haklarına sahip çıkan çalışan gazetecilerin bu mücadelelerinde haklılıklarını ortaya koyduğunu kaydeden Hastaoğlu, şunları aktardı:

"Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında köprü görevi oluşturarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.