10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yılmaz ve Karaaslan, Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret etti

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz ve Çiğdem Karaaslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti.

TBMM Basın Koridoru girişinde PMD Başkanı Göksel Bozkurt tarafından karşılanan Yılmaz ve Karaaslan, basın çalışanlarının gazeteciler gününü kutladı.

Dernekte gazetecilerle sohbet eden Yılmaz, toplumun sağlıklı bilgilendirmesinin önemli olduğunu, anayasa değişiklik teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi sürecinde de medyaya doğru bilgilendirme konusunda büyük görev düştüğünü söyledi.

Yılmaz, bir soru üzerine anayasa değişiklik teklifinin maddelerine geçilmesinde 338 "evet" oyu çıktığını anımsatarak, açık oy kullanılmasının Anayasa Mahkemesinin kararları çerçevesinde kişilerin tercihinde bir konu olduğunu kaydetti.

Cevdet Yılmaz, gazetecilere burma kadayıf ikram ederken, Çiğdem Karaaslan da seçim bölgesi Samsun'un yöresel lezzetlerinden "nokul ve lokum" ikramında bulundu.

Yılmaz ve Karaaslan'a, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ve Antalya Milletvekili Atay Uslu da eşlik etti.

Bu arada AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de TBMM Basın Koridoru'ndaki medya kuruluşlarının bürolarını ziyaret ederek basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Aydemir, gazeteciliğin toplumsal değerleri benimseme, özümseme ve içselleştirme görevi olduğunu vurgulayarak, "Gazetecilik yaşadığı toplumun farkındalıklarını öne çıkaran, haysiyet ve vicdanını seslendiren, aksettirdiği haber, yorum ya da yazıları, içinde bulunan cemiyete karşı muhabbetle besleyen bir mesleğin tarifidir. Kendini bu tanımda ifade eden gazeteci aynı zamanda toplumun önderidir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.