'10 Temmuz'da Genel Başkan seçiminin gerçekleşmesi mümkün değil'

'10 Temmuz'da Genel Başkan seçiminin gerçekleşmesi mümkün değil'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Hukuken 10 Temmuz'da Genel Başkan ve genel merkez organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşamada ve tablo karşısında mümkün değildir." dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hukuken 10 Temmuz’da Genel Başkan ve Genel Merkez Organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşama ve tablo karşısında mümkün değildir." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP olağanüstü kurultayı ile ilgili her geçen gün yeni durumların ortaya çıktığına işaret eden Bahçeli, mevcut şartlar altında hukuki sürecin beklenmesi gerektiğine dikkati çekti.

Bu süreçte bazı "kırık ve çürük kalem sahibi medya simsarlarının" partisi aleyhine yazılar yazdığını aktaran Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"24 Haziran’da, Ankara 3.Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran’da yapılan korsan kurultayda alınan kararlar ve yapılan Tüzük değişiklikleriyle ilgili ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Böylelikle korsan kurultay tüm sonuçları itibariyle beklemeye alınmıştır.

Çoktan liberalliğe dümen kırmış bazı kalem sahipleriyle Erdoğan’ın yanından uzaklaştırılmış bir kısım cahil köşe yazarının, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararını hazmedemediği görülmektedir. Birisi kendi pejmürde haline yanmaz, MHP’nin hali diye yazı kaleme alır. Birisi edepsizce, MHP’de yenilenme isteyenlerin üstüne masa başı karalamalarla gidildiğini, mizansen manşetlerle saldırıldığını söyler. Birisi elindeki kör hançeri ve kendi genetik hasarını saklayarak kasap bıçağı ile MHP’nin genlerine müdahale ediliyor, der. Siyaset dışı ameliyat diyeni mi ararsınız, ali cengiz oyunu diyene mi bakarsınız.

Bunların alayı MHP’nin düşüşünü gözleyen, fakat hayatları boyunca buna şahit olamayacak kırık ve çürük kalem sahibi medya simsarlarıdır. Bunlar gibilerinin bastığı yerde ot bitmez, olduğu yerde bereket kalmaz. Yalan bunlarda, çarpıtma bunların mesleğidir."

-Kurultay yapılamayacak


MHP Genel Başkanı Bahçeli, mevcut şartlar altında 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kurultay yapılamayacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Dün de Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı; 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tensip ve ek tedbir kararı karşısında, parti Tüzüğümüzün 63. Maddesinin 4. Fıkrasına aykırı olduğundan 10 Temmuz’da planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir. Kaldı ki bu hüküm, söz konusu mahkemenin kararı kesinleşinceye kadar sürecektir.

Buradan çıkardığımız sonuç şudur; hukuken 10 Temmuz’da Genel Başkan ve Genel Merkez Organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşama ve tablo karşısında mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbir kararı bulunduğundan, bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler 10 Temmuz 2016’da yapmayı düşündüğümüz 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır.

Bundan sonra izlenecek yol haritamızı, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararına karşı paralel kuryelerin YSK’ya yaptıkları itirazlar netleştikten sonra milletimizle ve aziz dava arkadaşlarımızla anında paylaşacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.