"10. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı"

"10. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı"
Toplantıyla, Türk Cumhuriyetleri, soydaş ve akraba ülkeler ile dost İslam ülkelerinde faaliyet gösteren gençlik ve öğrenci teşkilatları arasında iş birliğinin artırılması hedefleniyor

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Gençlik Forumu'nca (IYFO) düzenlenen "10. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı" başladı.

Toplantının açılışında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ümmetin problemlerini tartışmak için bir araya gelen gençleri tebrik ederek, söz konusu problemlerin sadece Müslümanların değil, bütün insanlığın ortak sorunları olduğunu söyledi.

İnsanlığın problemlerinin ancak İslami esaslar çerçevesinde çözülebileceğini dile getiren Kamalak, "Kur'an'ın ve İslam'ın dışında çözüm yolu aramak, beyhude zaman harcamaktır. Sizleri kutluyorum. Çünkü sizler, en büyük probleme talip oldunuz" dedi.

Kamalak, İslam dünyasının 3 kez büyük saldırıya maruz kaldığını hatırlatarak, Osmanlı'dan sonra Müslümanların bir asırdır toparlanamadığını anlattı. Kamalak, şöyle devam etti:

"Ülkelerimiz, evlerimiz, arabalarımız var. 'Biz' diyoruz. Acaba biz, gerçekten ne kadar biziz? Bizi belirleyen en önemli ölçü, hiç şüphesiz ki Kur'an-ı Kerim'dir. Rabbimiz bir, Kitabımız, Peygamberimiz birdir ama bakıyoruz, aramızda birlik yok. İslam alemi paramparça. Caddelerimizde dolaşan arabalar, bindiğimiz uçaklar yabancı ama biz, biz olduğumuzu iddia ediyoruz. Sizler, tüm insanlığın sorunlarını çözmek için çalışıyorsunuz. Bunun için önce ümmetin problemini çözmek lazım. Müslümanları bir araya getirmek lazım."

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ümmetin problemlerini tartışmak için bir araya gelen gençleri tebrik ederek, söz konusu problemlerin sadece Müslümanların değil, bütün insanlığın ortak sorunları olduğunu ifade etti.

Açılışta konuşan IYFO Genel Başkanı Muhammed Musa Budak ise Müslümanların ayrıştırıldığını dile getirerek, "İslam, yanlış tanıtılmaya ve bu çerçevede Müslümanlar terörist olarak gösterilmeye çalışılıyor. Esasen İslam, her çeşit sömürü ve haksızlığa karşıdır. İslam, dünya barışı için bir tehdit değil, teminattır. Batılı değerlerle çözüm arayışları, yeryüzüne kriz, çatışma, açlık, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir. Dünya ve insanlık, yeni umut arayışındadır" diye konuştu.

İslam dünyasında yaşayanların hak ve adalet merkezli bir düzen aradığını anlatan Budak, Batı'da ezilenlerin de bu düşünceyi paylaştığını söyledi.

Budak, sorumluluk duygusu için İslam medeniyetinin yeniden inşa edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, ülkeler ve dünyada barışın öncelikle Müslümanların ittifakıyla sağlanabileceğini kaydetti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iş birliği toplantısında "Siyaset: Müslümanların İttifakı-İttifak Ahlakı-İfrat ve Tefrit Tuzaklarına Karşı Müslüman Gencin Duruşu-Yeni Bir Dünya" başlıklı ilk oturum yapıldı.

İlki 2005'te Bursa'da gerçekleştirilen toplantıda bu yıl çalıştay ve atölye çalışmaları da tertip edilecek.

Çok sayıda oturumun gerçekleştirileceği toplantıda, "Siyaset: Müslümanların İttifakı-İttifak Ahlakı-İfrat ve Tefrit Tuzaklarına Karşı Müslüman Gencin Duruşu-Yeni Bir Dünya", "Kriz Bölgeleri ve İnsan Hakları İhlalleri: Savaşın Ahlakı-Suriye,Yemen ve Irak İmtihanı- Derdimiz ve Davamız Kudüs-Mısır ve Demokrasi-Müslüman Azınlığın Hukuku", "Hicretteki Müslümanlar: Entegrasyon, Asimilasyon- Ahlakın Mücadelesi- Eğitim İçin Hicret- Hicret Çalışma Modeli- Müslüman Azınlık", "Ekonomik İttifak: Alternatif Ekonomik Sistemler- İslami Bankacılık- Doğal Kaynaklar ve Kalkınma-Küresel Emperyal Sistem", "Birlikte Nasıl Çalışabiliriz? (Medya/Ekonomi/Eğitim/Gençlik Çalışmaları)" gibi başlıklarda oturumlar yapılacak.

Bugün başlayan ve 28 Kasım Cumartesi sona erecek toplantı, "İslam Birliği İçin Ümmetin İtifakı" başlığıyla düzenlenirken,  İstanbul Kongre Merkezi'ndeki kapanışta "10. Yıl Uluslararası Müslüman Gençlik Zirvesi" icra edilecek.

IYFO'nun gerçekleştirdiği toplantıyla, Türk Cumhuriyetleri, soydaş ve akraba ülkeler ile dost İslam ülkelerinde faaliyet gösteren gençlik ve öğrenci teşkilatları arasında iş birliğinin artırılması, tecrübelerden istifade edilmesi ve karşılaşılan problemlerin araştırılması amaçlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.