10 yıldır Epilepsi dendi, kalp rahatsızlığı çıktı

10 yıldır Epilepsi dendi, kalp rahatsızlığı çıktı
10 yıl önce başlayan bayılmalar nedeniyle epilepsi tanısı konulan 53 yaşındaki Hasan Özdemir’in son zamanlarda bayılmalarının artması üzerine kafa travmasına bağlı beyin kanaması geçirince aslında epilepsi değil, kalbinde ileti gecikmesi olduğu anlaşıldı

Konya’da 10 yıl önce başlayan bayılmalar nedeniyle epilepsi tanısı konuşan hastanın son zamanlarda bayılmalarının artması üzerine kafa travmasına bağlı beyin kanaması geçirince aslında epilepsi değil, kalbinde ileti gecikmesi olduğu anlaşıldı. Talihsiz adam kalbine takılan pille sağlığına kavuştu.
Konya’da yaşayan ve kamyon şoförlüğü yapan Hasan Özdemir (53) 10 yıl önce bayılmaya başladı. Bayılmaların artması nedeniyle Özdemir, gittiği farklı hastanelerde kendisine halk arasında "Sara" olarak bilinen "Epilepsi" hastalığı tanısı konuldu. Doktorların verdiği epilepsi ilaçlarını kullanmaya başlayan Özdemir’in son zamanlarda bayılmaları arttı. Özdemir, son bayıldığında kafasını çarparak beyin kanaması geçirmesi üzerine Özel Medicana Konya Hastanesi’ne kaldırıldı. Kardiyoloji ve Nöroloji bölümünde muayene edilen Hasan Özdemir’in aslında epilepsi değil kalbinde ileti gecikmesi olduğu tespit edildi. Özdemir’in kalbindeki rahatsızlık takılan kalp pili ile giderildi.

"Sorun beyinde değil, kalpte çıktı" 
Operasyonu gerçekleştiren Özel Medicana Konya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Halil İbrahim Erdoğan, hasta hakkında bilgi verdi. Özdemir, “Hastada 10 yıl önce başlayan bayılmalar son 2-3 yılda sıklaşmaya başlamış. Son olarak yine bayılınca kafa travmasına bağlı beyin kanaması nedeniyle bize başvurdu. Nöroloji bölümüyle yaptığımız ortak çalışmada hastanın daha önce başka merkezlerde tanısı konulan epilepsi hastalığının aslında olmadığı anlaşıldı. 24 saatli EKG kayıtlarımızda hastanın gün içerisinde yarım saat, bir saat aralıklarla kalbinde ileti gecikmesinin olduğunu fark ettik. Buna önce geçici kalp pili takıldığı zaman hastanın şikayetlerini tamamen kaybolduğunu gördük. Hastaya yaklaşık yarım saatlik bir işlem ile iki odacıklı kalp pili yerleştirdik ve şikayetleri tamamen geriledi” dedi.

"Bayılıyorsanız kalp doktoruna başvurun
Halk arasında bayılmanın basit bir hastalık olarak görülebildiğini Fakat altında ciddi olabilecek kalp hastalıkların çıkabileceği uyarısı yapan Erdoğan, “Bayılma şikayeti olan hastaların kalp doktorlarına başvurmalarını öneriyoruz. Hastalığın diğer bir ilginç tarafı ise, hastaya 10 yıl önce epilepsi hastalığı tanısı konulmuş ve diğer doktor arkadaşlarımızla bunu ekarte edecek ya da epilepsi değil diyecek tetkiklere başvurmamışlar. Dolayısıyla hasta 10 yıl gibi uzun bir süre gereksiz ilaç kullanmak zorunda kalmış.
Nöroloji Uzmanı Yard. Doç Dr. Hüseyin Büyükgöl ise “10 yıl önce başlayan bayılma şikayetlerinin son birkaç yıldır artması nedeniyle hastaya epilepsi tanısı konulmuş. Hatta 15 gün önce travmaya bağlı olarak takip edilen hasta yine bayılınca bize başvurdu. Yaptığımız tetkikler sonucunda hastanın aslında epilepsi hastası olmadığını, kalbinde ileti gecikmesi olduğunu tespit ettik. Beyinle ilgili yapılan tetkikler normal çıktı ama kalp ile yaptığımız tetkiklerde de kalpte iletim blokları tespit edildi. Bu bayılmanın nedenini biz kalp olarak düşündük. Verilen tedavi sonucunda da bayılmalar tamamen geçti” diye konuştu.
Kalbine takılan pille yeniden sağlık bulan Hasan Özdemir de, “Sürekli bayılmalar oluyordu. Son 2-3 yıldır da iyice ağırlaştı. Daha önce gittiğim hastaneler bilemediler o yüzden yanlış tedavi yapılmış. Allah razı olsun hocalarımızın sayesinde herhalde iyileşeceğim” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.