10 Yıldır Uzattığı Saçını Lösemili Çocuklara Bağışladı

10 Yıldır Uzattığı Saçını Lösemili Çocuklara Bağışladı
Antalya'da yaşayan 30 yaşındaki Gurbet Yağcı, yaklaşık 10 yıldır uzattığı saçlarını kemoterapi tedavisi nedeniyle saçları dökülen lösemili çocuklara peruk yapılması için bağışladı

Antalya'da bir kreşte çalışan 30 yaşındaki Gurbet Yağcı'nın yaklaşık 10 yıldır kestirmediği saçları 1 metre uzunluğa ulaştı. Saçlarını uzun süre daha kestirmeyi düşünmeyen Yağcı, yaklaşık bir hafta önce sosyal medyada özellikle lösemili çocuklara kan vermek için oluşturulan ve 178 bin üyesi bulunan Antalya Kan Bankası grubuna üye oldu. Burada kan ve trombosit arayan çocukların fotoğraflarını gören Yağcı, kemoterapi tedavisi gören çocukların saçlarının döküldüğünü fark edince saçlarını lösemili çocuklara peruk yapılması için bağışlamaya karar verdi.

Yağcı, grubun yöneticisi Emin Balin ile iletişime geçti. Antalya Kan Bankası Derneğine gelen Yağcı'nın saçlarını, lösemi tedavisi gören 11 yaşındaki Büşra Ersoy kesti.

Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, saçlarına yıllardır özenle baktığını söyledi. Saçlarını gören herkesin kendisini takdir ettiğini anlatan Yağcı, "10 yıldır saçlarımın sadece ucundan kırıklarını aldırıyordum. Saçlarımı çok seviyordum. Birçok insan saçlarımı bu kadar nasıl uzattığımı soruyordu. Soranlara 'Saçlarımı uzun yıllar daha kesmeyeceğim' diyordum. Antalya Kan Bankası grubuna üye olunca her gün saçları dökülen çocukları gördüm. Kendi kendime, 'Bu çocuklar saçsız gezerken ben bir metre saç ile sokaklarda dolaşamam.' dedim. Saçlarımı bağışlamaya karar verdim. Umarım saçlarım lösemili birkaç çocuğun yüzünü güldürür." dedi.

Yağcı'nın saçlarını kesen lösemili Büşra Ersoy ise saçların birçok arkadaşının yüzünü güldüreceğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.