"1000 Güzel Kitap"ın yüzde 80'i satıldı

"1000 Güzel Kitap"ın yüzde 80'i satıldı
Denizler Kitabevi tarafından düzenlenen müzayedede, 900'e yakın eser satışa sunuldu

İSTANBUL (AA) - Yüzlerce kitap, harita, gravür, efemera ve nadir obje, Denizler Kitabevi tarafından düzenlenen "1000 Güzel Kitap-4" müzayedesinde sanatseverlerle buluştu.

Barbaros Point Hotel'deki etkinliğin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Denizler Kitabevi kurucusu ve sahibi Turgay Erol, müzayedenin çok başarılı geçtiğini belirterek, "Yüzde 80'in üzerinde satış oldu. Dolayısıyla, bu dönemde bu ilgi ve alaka bizi memnun etti tabii ki. Hiç ummadığımız bazı eserler, Türkiye'yle ilgili olmasa da talep gördü. Daha önce yalnızca Osmanlı ve Türkiye'yle ilgili eserler ilgi görüyordu. Sanatla ilgili kitaplar büyük talep gördü. Osmanlı ve Türk eserleri de zaten her zaman talep görüyordu. Güzel bir müzayede oldu." dedi.

İngiliz yazar Shakespeare'in 400. ölüm yıl dönümü olduğunu kaydeden Erol, fiyat koymadan satışa sunulan, 1685 tarihli Mr. William Shakespear's Comedies, Histories, and Tragedies" isimli kitabın 74 bin 750 liraya satıldığını söyledi.

Turgay Erol, müzayedede yaklaşık 900 eserin yer aldığına işaret ederek, "Bunların 600'ü kitaptı. Hem objeler hem kitaplar aynı oranda satıldı. Marquis Leon DeLaborde'un 1830 tarihli, deri, altın yaldız süslemeli orijinal cildinde, içinde harita ve gravürlerin de yer aldığı, 'Voyage de l'Arabie Petree' isimli kitabı 55 bin liraya satıldı. Mouradgea D'Ohsson'ın 1787 tarihli 'l'Imprimerie de Monsieur' kitabı ise 51 bin 750 liraya satıldı" ifadelerini kullandı.

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği müzayedede, 924 eser satışa sunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.