101 yıl sonra dedesine geldi

101 yıl sonra dedesine geldi
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonu farklı yaşam öyküsünü gün yüzüne çıkardı.

Suriye’deki iç savaşın ardından 4 yıl önce ailesi ile birlikte Konya’ya iltica eden Basher Aswad, yapılan organizasyona katılarak arkadaşlarıyla Çanakkale'yi ziyaret etti. Aswad, 101 yıl önce dedesinin savaştığı topraklarda duygu dolu anlar yaşadı. 

"BU TOPRAKLAR İÇİN DÖKÜLEN KANIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ"
Büyük dedesinin 1915 yılında Çanakkale’de er olarak savaştığını belirten Basher Aswad, “En büyük dedem Çanakkale’de çıkan savaşa sorgusuz sualsiz, hiç kimseye söylemeden katılmış. Halep’ten Çanakkale’ye gelerek bu kutsal topraklarda savaşmış. O günden beri izini bulamadılar, herkes burada şehit düştüğünü söyledi, ama mezarını da bulamadık. Atalarımın savaştığı bölgeyi gezmek benim için çok önemliydi. Ziyaretim sırasında çok duygulu anlar yaşadım. Bugün Çanakkale’ye yapmış olduğumuz gezide gördüklerim beni çok etkiledi. Atalarımız bu topraklar için kendilerini neden feda etmişler, bunu iyi bilmemiz gerekiyor. Bu topraklar için dökülen kanın kıymetini bilmeliyiz. Arkadaşlarımla birlikte bizleri buraya getirerek ecdadımızla buluşturan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ederim” dedi.

"TÜRKİYE'YE ÇOK ÇABUK ALIŞTIK VE ISINDIK"
Türkiye’nin Suriyeli mültecilere sahip çıkmasından dolayı ayrıca teşekkür eden Aswad, “Türkiye’ye gelmeden önce Türkiye hakkında hiçbir bilgim yoktu, ama inancımız ve kültürlerimiz aynı olduğu için çok zorlanmadım. Türkiye’ye geldikten sonra İslam hakkında, tarih hakkında yeni çok şey öğrendim. Her şeyden daha önemli olan Türkiye, hiç kimsenin yapmadığını yaptı, çok sayıda mülteciyi kabul etti ve Müslümanlığa yakışır şekilde bize sahip çıktı” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.