109 Kara Şahin Helikopteri için imzalar atıldı

109 Kara Şahin Helikopteri için imzalar atıldı
Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü için 109 T70 Kara Şahin Helikopteri üretilecek

Genel Maksat Helikopteri Projesi kapsamında Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile projede görev alacak yükleniciler arasında sözleşmeler imzalandı.

SSM'den yapılan açıklamaya göre, Müsteşarlık ile ana yüklenici Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ana alt yüklenici Sikorsky Aircraft ve diğer yerli alt yüklenici firmalar arasında, ABD ihracat lisanslarının ardından sözleşme imzalanmasıyla proje yürürlüğe girdi.

Proje kapsamında, TUSAŞ ana yükleniciliğinde, Sikorsky, ASELSAN, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), Alp Havacılık alt yükleniciliğinde, 109 T70 Kara Şahin Helikopteri, 10 yıl süresince Türkiye’de lisans altında üretim modeliyle, 6 farklı kullanıcıya teslim edilecek. Söz konusu kullanıcılar Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğünden oluşuyor.

TUSAŞ, T70 helikopterlerinin kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana ve kuyruk rotor palleri gibi tüm ana parçaların üretimini, nihai montaj işlemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteğini; ASELSAN, temel aviyoniklerin geliştirilmesi ve entegrasyonunu, Sikorsky ile birlikte helikopter kokpiti geliştirilmesini; TEI, T-700 motorunun üretimini; Alp Havacılık ise iniş takımları, dişli kutusu detay parça üretimi ve dinamik parçalarının üretim ve montajını gerçekleştirecek.

Türk savunma ve havacılık sanayisi, sözleşme bedeli yaklaşık 3,55 milyar dolar olan Genel Maksat Helikopteri Projesi ile ülkenin askeri ve sivil alanlardaki genel maksat helikopter ihtiyacının karşılanmasında önemli rol alacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.