11 Bestecinin Eserleri, Piyano Ve Flüt İle Seslendirilecek

11 Bestecinin Eserleri, Piyano Ve Flüt İle Seslendirilecek
Gökyay Vakfı Satranç Müzesince, Prof. Dr. Yeşim Alkaya Yener'in koordinatörlüğünde düzenlenecek "Solo, 4 El ve 6 El Piyano ve Flüt- Piyano Konseri" Ankaralılarla buluşacak

ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Alkaya Yener'in koordinatörlüğündeki "Solo, 4 El ve 6 El Piyano ve Flüt- Piyano Konseri" sanatseverlerle buluşacak.

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde 25 Şubat Cumartesi saat 17.00'de gerçekleştirilecek konserde Bach-Busoni, W.A. Mozart, L. Van Beethoven, J. Brahms, C. Debussy, G. Faure'n da aralarında bulunduğu 11 bestecinin eserlerine yer verilecek.

Prof. Dr. Yener, yaptığı yazılı açıklamada, uzun yıllardır sürdürdüğü akademik çalışmalarını Satranç Müzesi'ndeki konserde Ankaralı sanatseverlerle paylaşacaklarını duyurdu.

Hafta sonu başkentlileri Satranç Müzesi'ne davet eden Yener, şu ifadeleri kullandı:

"Çok farklı dönemlerden 11 bestecinin yer aldığı renkli bir program hazırlamaya çalıştık. Konserimiz yine açıklamalı olacak. Bir eserin neden, ne zaman yazıldığını ve konusunu bilmek çok farklı bir durum. Konserde icra edeceğimiz eserler sanatçılarımız için zor ama bir o kadar da eğlenceli. İki ve hatta üç piyanist aynı duyguyu hissedip, aynı duyguyu notalara yansıtması gerekiyor. Bu konserimizde bu duruma tanıklık edeceğiz. Konserimizi izlemeye gelen sanatseverler satranca ilgililer ve müzik ile satrancın bütünleşmesinden zevk alıyorlar."

Etkinlikte Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano ve Oda Müziği sanatçıları Dilan Dereli, Cansu Önder, Meral Gülgün Önal, Burcu Gündoğdu piyanoda yer alırken, Ecesu Hazer ise flüt performansı ile konsere renk katacak.

Bir piyanoda üç piyanistin aynı duyguyu eserlere yansıtacağı "Solo, 4 El ve 6 El Piyano ve Flüt-Piyano Konseri" sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

Konserin biletleri, müze gişesinden veya Biletix'ten temin edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.