11. Suriye Donörler Grubu Toplantısı

11. Suriye Donörler Grubu Toplantısı
BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler Özel Temsilcisi Merihi:"Suriyelilere siyasi ve insani olarak en iyi yardımda bulunan ülke Türkiye'dir"

DOHA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler Özel Temsilcisi Ahmed bin Muhammed el-Merihi, Suriyelilere siyasi ve insani olarak en iyi yardımda bulunan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

11. Suriye Donörler Grubu Toplantısı, Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak bulunduğu ülkelerin ve uluslararası insani yardım örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla Katar'ın başkenti Doha'da düzenlendi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler Özel Temsilcisi Merihi, toplantıda yaptığı konuşmada, insani yardımların artırılması ve Suriyelilerin kurtarılması çağrısında bulundu.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yardımları ve onlara onurlu bir hayat sunma çabalarından övgüyle söz eden Merihi, "Suriyelilere siyasi ve insani olarak en iyi yardımda bulunan ülke Türkiye'dir." dedi.

Toplantıda, sığınmacıları barındırabilmeleri için Suriye'ye komşu ülkelerin desteklenmesi istendi.

Toplantıda yapılan oylamada, Almanya'nın, Suriye'ye insani yardımların ulaşmasıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi'nin 2165 sayılı kararının uygulanmasının uzatılması için sunduğu öneri oy birliğiyle kabul edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.