Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

112 özelleşti mi?

112 özelleşti mi?

Son günlerde çevremizde yaşadığımız Ambulans vakaları getirdi aklımıza bu soruyu. Önce gazetemizin lezzet ustası aşçımız Latif Abi bir mutfak kazasıyla hastaneye kaldırıldı. Çok şükür hafif atlattı. Gazetemizin bulunduğu nokta neredeyse dört yanı hastanelerle çevrili bir yerde lakin o esnada çağrılan ambulans sorgusuz sualsiz konum olarak çok daha uzaktaki bir özel hastaneye yönlendirilmiş.

Derken biz de olayın heyecanıyla oraya vardık. Acil bölümündeki birkaç hastayla sohbet ettik. Ambulanslar vızır vızır çalışıyor. Düşüp bayılan da oraya geliyor, yaralanan da!

Neyse. Pazar günü bir haber daha geldi. Gazetemizin biricik gülü Selma Ablamız yine talihsiz bir mutfak kazasıyla sağ bileğini kırmış. Nerdesiniz dedik yine o özel hastane!

La havle!

Merak ettik. Ama İl sağlık müdürlüğünü aramadık. Acaba bu özel hastane ile 112 arasında bir protokol mü imzalandı yoksa 112 Acil Servis hizmetleri özelleşti mi?

Başka sorular da geliyor aklıma. Fakat çok toz kaldırmamak adına şimdilik bu kadarıyla yetinelim.

Gerisini sonra konuşuruz.

 

Başbakan Sahada!

 

Malumunuz bugün Konya Yeni Türkiye’nin Yeni Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nu, evladını, kendi bağrından kopan yiğidini kucaklıyor.

Bu taze başlangıç öncelikle millete devletimize sonra da Konyamız adına hayırlı olur inşallah.

Hafta içinde bugünkü mitingi organize eden Ak Parti il yöneticileriyle konuştuk. Heyecanları yerindeydi. Tabi el birliği çok önemli. Neticede bu yöneticiler para pul almadan böyle durumlarda işlerini güçlerini bırakıp var güçleriyle miting programlarını daha geniş kitlelere duyurmak adına didinip dururlar.

Bir Başbakan’ın Konya’ya gelişi normal şartlarda günler öncesinden belli olur. Şehir de hazırlığını ona göre yapar. Bilboardlar gazeteler TV’ler Radyolar, anons yapan otobüs… Hepsi en az 1 hafta öncesinden sahnede olur.

Bu, gurur kaynağımız Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olduktan sonra ilk mitingi. Ve daha güzeli ilk miting ilk heyecan kendi şehrinde.

Hafta içi Çarşamba öğleden sonra değişim günü olmamasına rağmen bilboardlara ‘Konya Başbakanıyla buluşuyor’ cümleleri yazıldı. Perşembe günü gazete ilanları yayınlandı anons otobüsü zaferde birkaç tur attı. TV’ler radyolar da bu günlerde duyuruya başladı.

Hiç yazmak gelmiyor içimden ama bugün önemli. Bu şehir meydanı bir hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalmamalı.

Tıpkı Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Konya! Artık sorumluluğun daha da arttı.’ Şehir meydanı hiç görmediği bir kalabalığı görmeli bugün.

Evet eksikler olabilir. İlanlar geç kalmış olabilir. Program netleşmemiş olabilir… Bu mitingte zamanlama hatasına düşülmüş olabilir. Hatta erken oldu bile denilebilir.

Mazeret çokça üretilir istenirse.

Bir gerçek var ki bunların üstünde. Bugün şehir meydanı tüm bu dedikoduları silip atan cinsten olmalı.

Haydi Konya Başbakan’ın sahada! Onu yalnız bırakma…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR