115 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama müjdesi

115 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama müjdesi
115 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama müjdesi

Sağlık-Sen'in en önemli taleplerinden olan lisans tamamlama, bu yıl hayata geçiyor. Lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK'ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi.

BAŞVURU YAPMAYANLAR YARARLANAMAYACAK

YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına başvurular e-Devlet şifresiyle 3-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden alınacak. Başvuru sırasında adaylardan ön lisans diplomasında yer alan Üniversite, Meslek Yüksekokulu, Program adı ile diploma notunun sisteme girilmesi istenecek. Başvuru yapmayan adaylar, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için tercih ve yerleştirme işlemlerinden yararlanamayacak.

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık çalışanlarına sözünü verdiği en önemli taleplerden olan lisans tamamlamanın bu yıl hayata geçtiğini söyledi. Karaer; "Lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak, yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK'ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi. YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak. İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu da yaşıyoruz" dedi.

"HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ"

Karaer, "Elde ettiğimiz kazanımlar, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, neden Sağlık-Sen'i tercih ettiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Laf üretip, çamur at, izi kalsın diyenlere inat çalışan ve taleplerini bir bir hayata geçiren Sağlık-Sen, bundan sonra da üyelerinden aldığı güçle yoluna devam edecek. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek toplu sözleşmede, diğer taleplerimizi de masaya taşıyacak ve kazanıma dönüşmesi için mücadele edeceğiz. Lisans tamamlamanın 115 bin sağlık çalışanına bir kez daha hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.