12-18 Mayıs Hemşireler Haftası

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası
AK Parti İl Başkanı Akçay ve İl Sağlık Müdürü Uzun, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

KIRIKKALE (AA) - AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti İl Başkanı Akçay, mesajında, hemşirelerin sağlık sektörünün en önemli ve vazgeçilemez parçalarından birisi ve hemşirelik mesleğinin eski Mısır dönemlerine kadar uzanan ulvi mesleklerden birisi olduğunu kaydetti.

Hemşirelik mesleğinin insan sevgisiyle dolu, şefkat ve sabırla yapılan bir meslek olduğuna dikkati çeken Akçay, şunları kaydetti:

"Hemşirelik güç çalışma şartlarını gerektiren özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik, birçok meslek grubunda olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan insan hayatı ve sağlığıyla ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan seçkin insanlardan oluşan bir meslek dalıdır. Temelinde sevgi ve saygı yatar. Hemşire sağlığı yerinde olmayan yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Sağlık, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu vesile ile hayatını kaybeden hemşirelerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşirelerimizin hemşireler gününü kutluyorum."

İl Sağlık Müdürü Uzun ise, hemşirelik mesleğinin tüm dünyada öncü ismi olarak kabul edilen Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, bugünü takip eden haftanın ise Hemşireler Haftası olarak kutlandığını dile getirdi.

Hemşirelik mesleğinin güç çalışma şartlarını gerektiren zor ama onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu kaydeden Uzun, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün dünyada ve ülkemizde hemşireliğin temel sorumluluğu, toplumun sağlığını yükseltmek, hastalıklı bireyi tedavi etmek ve acısını dindirmektir. Bu sorumlulukları yerine getirirken deontolojik kavramlara uygun hareket etmek, bilgili, ahlaklı ve vicdanlı olmak, hemşirenin temel davranış biçimi olmalıdır. Değişen sağlık ihtiyaçları kapsamında hasta haklarına, hasta yakınının beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunan hemşirelerimizin, sadece hemşireler gününde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. 'Önce İnsan' diyerek, halkla hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakar, cefakar hemşirelerimizin Hemşireler Gününü ve Haftası'nı kutlayarak meslek hayatlarında başarılar dilerim."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.