12. Olağanüstü Uefa Kongresi Başladı

12. Olağanüstü Uefa Kongresi Başladı
Eski UEFA Başkanı Platini, "Vicdanımın rahat olduğundan emin olun. En ufak bir hata bile yapmadığıma eminim ve yasal mücadeleme devam ediyorum." dedi

ATİNA (AA) - UEFA başkanının seçileceği 12. Olağanüstü UEFA Kongresi başladı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Grand Resort Lagonissi Otel'de gerçekleştirilen kongrede, eski UEFA Başkanı Michel Platini, kısa bir konuşma yaptı.

Eski FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'den 2 milyon İsviçre frangı aldığı gerekçesiyle tüm futbol aktivitelerinden 4 yıllığına men edilen ve FIFA Etik Komitesinin izniyle kongreye katılan Platini, yaptığı konuşmada vicdanının rahat olduğunu söyledi.

Platini, hukuki sürecin hala devam ettiğini vurgulayarak, "Vicdanımın rahat olduğundan emin olun. En ufak bir hata bile yapmadığıma eminim ve yasal mücadeleme devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan UEFA'nın FIFA Konseyi'ndeki kadın üye kontenjanına, tek aday olan İtalya'dan Evelina Christillin seçildi.

Ceferin ile Praag yarışacak
Başkanlık seçimi oylamasında ise Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin ve Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag, UEFA üyesi 55 ülke federasyonunun desteğini arayacak.

Yeni başkan önümüzdeki 2,5 yıl boyunca UEFA'ya liderlik edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.