12. yenilgi sonrası da koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu, 'Gazi Meclis'i hedef aldı

12. yenilgi sonrası da koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu, 'Gazi Meclis'i hedef aldı
12. yenilgi sonrası da koltuktan kalkmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milli iradeyi hedef alnmaya devam etti

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hezimetle ayrılan ve parti tabanından yoğun eleştirilere maruz kalıp koltuğu bırakması istenmesine karşın 12. yenilgi sonrası da koltuktan kalkmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milli iradeyi hedef alnmaya devam etti.

Kılıçdaroğlu, "Bu meclise ben "Gazi Meclis" demiyorum. Niçin? Gazi Meclis, Milli Kurtuluş Savaşı'nı veren ve Milli Kurtuluş Savaşı'nı yöneten meclistir. Bu meclis saraydan alınan talimatla, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin el kaldırdığı ve indirdiği, 19 Mayıs hareketinin yapıldığı bir meclistir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleşen grup toplantısına katıldı. CHP Grup Başkanı ve Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlıktaki rakibi Özgür Özel ise toplantıda yer almadı. Grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında pazar günü gerçekleşen terör saldırısı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, terörün nereden geldiğine bakılmaksızın mücadelenin ülke halinde bütün olarak yapılaması gerektiğini söyledi.

TBMM'yi Gazi Meclis olarak kabul etmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu meclise ben "Gazi Meclis" demiyorum. Niçin? Gazi Meclis, Milli Kurtuluş Savaşı'nı veren ve Milli Kurtuluş Savaşı'nı yöneten meclistir. Bu meclis saraydan alınan talimatla, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin el kaldırdığı ve indirdiği, 19 Mayıs hareketinin yapıldığı bir meclistir. Bunu da açıkça milletime söylüyorum ve şikayet ediyorum" dedi.

"Biz Milliyetçi Hareket Partisi değiliz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın gerçek anlamda bir sivil anayasa istemediğini, başka planları olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Buradan yola çıkarak "acaba biz muhalefeti ve milleti nasıl kandırırız?" arayışı içerisinde. Ama unutma biz diğer siyasi partiler gibi gelip senin önünde biat eden, koşulsuz davranan kişiler değiliz. Biz aklımızı kullanan yeteneklerimizi kullanan, ülkemizi, insanımızı düşünen bir siyasi gelenekten geliyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi değiliz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum