13. altın gelmedi: Rıza Kayaalp gümüşte kaldı

13. altın gelmedi: Rıza Kayaalp gümüşte kaldı
Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalyada kaldı. Kayaalp 13. şampiyonluk için tekrar mindere çıkacağını söyledi.

Romanya'nın Başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya elde etti.

Kayaalp, finalie bireysel olarak katılan Rus Sergei Semenov'la karşılaştı. Rakibine tuşla yenilen Rıza Kayaalp, organizasyonda gümüş madalya kazandı. 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rıza, böylelikle Rus güreşçi Aleksandr Karelin'le aynı sayıda kalmış oldu.

Aynı kiloda bronz madalyaları ise Azerbaycanlı Beka Kandelaki ve İtalyan Danila Sotnikov elde etti.

untitled-2.jpg

"ANLIK BOŞLUĞUMA DENK GELDİ"

Duygularını anlatan Rıza Kayaalp, "Müsabakada 2-0 öne geçmiştim. Bir anlık boşluğuma geldi. Normalde o oyunu yiyecek bir sporcu değilim. Maçı soğutmam gerekiyordu. Şampiyonluk hırsıyla hayatta yemeyeceğim bir oyunla yenilmiş oldum. Önümüzdeki sene rekor için bir kere daha Avrupa Şampiyonası'na katılmak boynumuzun borcu oldu" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.