13. Uluslararası Kar Film Festivali

13. Uluslararası Kar Film Festivali
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen, 50'ye yakın filmin yer aldığı "Darbeler ve Demokrasi" konulu festival başladı

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen "Darbeler ve Demokrasi" konulu "13. Uluslararası Kar Film Festivali" başladı.

Nenehatun Kültür Merkezi'nde başlayan festivalde öğrenciler, kültür, sanat, medya ve akademik camiadan isimlerle buluştu. "Darbeler ve Demokrasi" konulu festivale, çeşitli üniversite ve bölümlerden öğrenciler filmleriyle katılıyor.

Festival Genel Koordinatörü İrfan Hıdıroğlu, yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen festivalin, Erzurum ve üniversite için güzel bir faaliyet olduğunu söyledi.

Festivalde öğrencilerin birçok ünlü isimle buluştuğunu belirten Hıdıroğlu, öğrencileri medyada işin mutfağında çalışanlarla bir araya getirerek, onlara staj ve iş imkanı sağlayacak ortam hazırladıklarını kaydetti.

Bu yıl festivalin, önceki senelerden farklı olduğunu dile getiren Hıdıroğlu, şöyle konuştu:

"İlk kez bir konu başlığı belirledik. Bu seneki konumuz 'Darbeler ve Demokrasi.' 15 Temmuz darbe sürecinde yaşanan ihanet organizasyonunu gördük. Artık Türkiye'de darbeler olmasın istiyoruz. Medya, akademi ve kültür-sanat camiasından insanlarla, kültürel, estetik bir tavırla bu olayları kınayalım istedik. Bütün Türkiye'de gür bir sesle yapılan kınamaya bizim de katkımız olsun istedik."

Festivalde farklı kategorilerden filmlerin olduğunu ifade eden Hıdıroğlu, "İletişim fakültesi ve ilişkili meslek yüksekokulları, güzel sanatlar fakültesi bölümlerinden öğrencilerin verdiği emekleri değerlendirip ödüllendiriyoruz. Her sene 200'ün üzerinde film geliyordu ancak bu sene tema belirlediğimiz için 50'ye yakın film geldi." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.