14 Mayıs Çiftçiler Günü

14 Mayıs Çiftçiler Günü
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: - "Emin ellerde olmayan Türk tarımı, AKP iktidarları boyunca, adım adım çöküşe sürüklenmiş, ülkemiz kendi kendine yeten bir tarım ülkesiyken karnını doyurmak için ithalat yapan bir ülke konumuna getirilmiştir"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk tarımının AK Parti iktidarları boyunca adım adım çöküşe sürüklendiğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çiftçiler Günü'nü kutlayan Kılıçdaroğlu, "Bayramı, tatili olmadan ülkesi için fedakarca çalışan, alın terinin karşılığını alamamasına rağmen, yine de sabrederek üretmeyi düşünen, kalbi vatan sevgisiyle çarpan çiftçilerimizle birlikte bir Çiftçiler Günü'nü daha yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

"Bugünün gerçekten çiftçinin bayramı olmasını ve hep beraber kutlayabilmeyi çok isterdim." açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu, Türk çiftçisinin, gerçekten bayram yapacağı günleri her geçen gün umutlarını yitirerek beklediğini savundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "efendimiz" dediği çiftçilerin, efendi gibi yaşamanın çok ötesinde, hayatta kalma mücadelesi verdiğini öne süren Kılıçdaroğlu, emin ellerde olmayan Türk tarımının, AK Parti iktidarları boyunca, adım adım çöküşe sürüklendiğini belirtti.

Türkiye'nin kendi kendine yeten bir tarım ülkesiyken karnını doyurmak için ithalat yapan bir ülke konumuna getirildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Her yıl ithalatla, yabancı ülkelerin çiftçilerine milyar dolarlar veren AKP zihniyeti, bu paraları Türk çiftçisine destekleme olarak verseydi, bugün çiftçimiz bayram yapabilirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Kaçak sarayın ışıkları gece gündüz yanarken, çiftçinin elektriklerini kesen, KDV oyunları yaparak aracıları zengin eden, köylünün meralarına bile göz diken AKP, uyguladığı politikalarla hayvancılığı da bitirmiş, köylünün elinden hayvanını, toprağını ve en sonunda da çocuklarını almıştır. Köyde para kazanamayan genç kuşaklar şehirlere göç ederek ağır çalışma koşullarına mecbur bırakılmıştır. Ancak bizler, çiftçilerimizin sesi, temsilcisi olmaya, Meclis kürsüsünden sorunlarını anlatmaya ve çözümler üretmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz çiftçilerimizi yeniden efendimiz yapana kadar devam edecektir. Çünkü CHP, Kurtuluş Savaşı'nda varını yoğunu ülkesinin kurtuluşu için feda eden yoksul, Türk köylüsünün ve mermi yüklü kağnıyı çekip cepheye götüren kadınlarımızın partisidir. Çünkü CHP bu ülkenin her bir kazanımında Türk çiftçisinin hakkı olduğunu bilen partidir. Tüm çiftçilerimiz bilmelidir ki, onların gerçekten bayram yapacağı bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Bu uğurda omuz omuza mücadelemiz devam edecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.