14 Yıllık Böbrek Bekleyişi Sona Erdi

14 Yıllık Böbrek Bekleyişi Sona Erdi
Çanakkale'de, böbrek yetmezliği nedeniyle 14 yıldır diyalize giren Fatma Türker'in umutla organ bekleyişi sona erdi

Böbrek yetmezliği nedeniyle uzun yıllardır diyalize giren Fatma Türker'in (67) organ bekleyişi sona erdi. Trafik kazası sonra hayatını kaybeden kişinin böbreğinin nakledildiği Türker, sağlıklı günlerine geri döndü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 14 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 seans diyalize giren Türker, 4 ay önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki organ nakil merkezine başvurdu.

Türker'e 4 gün önce uygun organın bulunduğu müjdesi verildi. Hastaneye yatan Türker'e, 27 Temmuz'da geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden 38 yaşındaki Nimet Taşkıran'ın böbreği 30 Temmuz'da başarılı bir operasyonla nakledildi.

Taşkıran'ın diğer böbreği de Antalya'daki özel bir hastaneye gönderildi.

Fatma Türker operasyonun ardından kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, "İyiyim hamdolsun. 4 ay önce nakil için ÇOMÜ'deki merkeze başvurdum. Daha önce Bursa'da da bekledim. 14 yıldır bekliyordum. Bugüne nasipmiş. Böbrek bağışlayan aileden de Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.