15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne doğru

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne doğru
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: - "Geleneksel hale gelmiş bu festivalin her geçen yıl biraz daha artan heyecanla sürdürülmesi en büyük arzumuz"

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl 15'incisi gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin her geçen yıl daha da artan heyecanla düzenlenmesini arzuladıklarını bildirdi.

Kocamaz, 2-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne ilişkin bir otelde düzenlenen basın toplantısında, festivalin, kentle bütünleşen bir etkinlik olduğunu belirterek, "Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Mersinimizin bugün de sanata, kültüre, spora ve tüm güzelliklere ev sahipliği yapması kadar doğal bir şey olamaz. 15 yıl önce başlatılan bu festivalin günümüze kadar sürdürülmesi de ayrı bir başarı örneği." ifadesini kullandı.

Festivalin bugünlere gelmesinde emeği geçenler bulunduğunu vurgulayan Kocamaz, şöyle konuştu:

"Geleneksel hale gelmiş bu festivalin her geçen yıl biraz daha artan heyecanla sürdürülmesi en büyük arzumuz. Mersin’in çok özel bir kent olması dolayısıyla kentimiz bu tür etkinliklere bir uçtan bir uca ev sahipliği yapıyor. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bütün etkinliklere katkı vermeye çalışıyoruz. Mersinimize renk katan bu etkinlikte çabası olan herkese teşekkür ediyorum."

Kocamaz, Mersin Dayanışma ve Tanıtma Vakfı'nı hayata geçirdiklerini ancak bu yılki festivalin gerçekleştirilmesine yetişmediğini belirterek, bundan sonra kentte yapılacak tüm etkinliklerin bu vakıf aracılığıyla ilerletilmesini hedeflediklerini anlattı.

Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ise müziğin her zaman insanlığın ortak bir dili olduğunu ifade ederek, "Yerelden, uluslararasına uzanan bu festival, Mersin gibi güzel bir kentin tanıtımına en büyük katkıyı sunacaktır. Sosyal ve kültürel hayatımız zenginleşecektir. Festivalin devamı da gelecektir. İnşallah gelecek yıllarda daha da büyüyerek, Mersin'in misafirperverliğine katkı koyacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı da festivalin, yerelden, evrensele gayesiyle düzenlendiğini vurgulayarak, "Birçok ülkeden katılımın gerçekleşeceği bu festival 15 yıldır yapılan çalışmalarımızın başarısıdır. Akdeniz’in incisi, güzel Mersinimize çok seslilik ve evrensellik yakışıyor. El ele barış ve sevgi şarkıları söyleyeceğimiz bu etkinliğimize herkesi davet ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından, festivale katkı sunan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.