'15 Temmuz Bir Milli Şahlanıştır'

'15 Temmuz Bir Milli Şahlanıştır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz bir milli şahlanıştır. Adeta Çanakkale'ye eş, kahramanlık destanıdır." dedi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz bir milli şahlanıştır. Adeta Çanakkale'ye eş, kahramanlık destanıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Star gazetesinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği 3. Necip Fazıl Kısakürek Ödül Töreninde yaptığı konuşmada, ödüllerin, yayın hayatı, edebiyat ve fikir dünyası için hayırlara vesile olmasını dileyerek, ödül alanları tebrik etti.

Necip Fazıl Ödülleri'nin ülkenin en itibarlı ödülü konumuna geleceğine inandığını belirten Erdoğan, "Üstadın nefesini birazcık da olsa almış, gönüldaşlık yapmış, onunla teşriki mesaide bulunmuş bir kardeşiniz olarak, bir Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlere gereken desteği vermeyi sürdüreceğim." dedi.

"Gençlerimizi internet ve sosyal medya esaretinden kurtarmalıyız"
Erdoğan, "Gençlerimizin internetin ve özellikle sosyal medyanın esiri olduğu, 140 karakterin birkaç kelimelik aforizmaların sınırlarına hapsolduğu, 10 santimlik ekranların içinde hayatlarını heba ettiği şu dönemde Necip Fazıl’ı anlama yönündeki çalışmalarımızı daha da artırmalıyız. Çile ve Kaldırımlar şairini, onun davasını, bize kazandırdığı bütün hasletleri genç nesillere çok iyi anlatmalıyız." ifadelerini kullandı.

Necip Fazıl’ın ömrünü vakfettiği davanın, onun geride bıraktığı mirasın, onun cesur duruşunun, bilhassa 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çok daha iyi anlaşılması gerektiğine inandığını belirten Erdoğan, "Çünkü 15 Temmuz gecesi yaşananlar bu ülkenin tarihinde tecrübe ettiği en büyük ihanetlerden biridir. 15 Temmuz, bu ülkeyi mayasından, ruh kökünden, kadim değerlerinden koparmak için yapılmış topyekun bir işgal girişimidir." diye konuştu.

Namuslarına emanet edilen silahları, o silahların asıl sahiplerine doğrultanların, sadece meşru iktidarı alaşağı etmeyi hedeflemediklerine işaret eden Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda merhum Menderes’le başlayan, merhum Erbakan, Özal, Türkeş ve Yazıcıoğlu ile devam eden, bizim de uğrunda tüm ömrümüzü harcadığımız büyük ve güçlük Türkiye idealine son vermek istiyorlardı. 14 yıldır devlet ve milletin barışmasından, kucaklaşmasından rahatsız olan bu çete, tıpkı 27 Mayıs'ta olduğu gibi darağaçları üzerinden iktidara yürüyecekti. Bizi Menderes'in akıbetiyle tehdit etmeleri asla boşuna değildir. Ağızlarından -affınıza sığınıyorum- salyalar akarak 'Şafakta asacağız' diye efelenmeleri asla kurusıkı bir tehdit değildir."

'15 Temmuz yeni Türkiye'nin cemresidir'
Allah'ın inayeti, milletin direnişi, içeride ve dışarıda milyonlarca insanın duasıyla Türkiye yeniden felaha kavuştuğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Asla unutmayalım. 15 Temmuz, sadece ihanet, hınç, acı ve kan değildir. Aynı zamanda 15 Temmuz tıpkı İstiklal Harbi gibi bir kıyamdır, bir muştudur, bir iftihardır. 15 Temmuz, bir milli şahlanıştır. Adeta Çanakkale'ye eş bir kahramanlık destanıdır. Anadolu toprakları o gece bir kez daha Türk milletine vatan kılınmıştır, elhamdülillah. Hepsinden de öte 15 Temmuz yeni Türkiye'nin cemresidir, öyle bakıyorum. Yeni Türkiye'nin kurucu iradesi 15 Temmuz'da sokaklarda 7 Ağustos'ta da Yenikapı Meydanı'nda tecessüm etmiştir. Birileri rahatsız olsa da tecessüm etmiştir. O an, o anlık değildi aslında ama onu hala hazmedemeyenler var. Niye? Ruh dünyaları karışık da onun için." diye konuştu.

Milletin, kanı pahasına bu devletin de ülkenin de yegane sahibinin kendisi olduğunu, hür iradesine asla zincir vurdurmayacağını o gece tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Erdoğan, "Üstat Necip Fazıl, adeta o geceyi işaret edercesine bakınız ne diyor: 'Arttığını zannettiğimiz küfür, tükenmez pekmezi tarzında sulana sulana büyürken biz pekleşe pekleşe büyüyoruz. Bu bakımdan hiç şüphe etmeyin, istikbal bizimdir.' Evet, Üstadın dediği gibi istikbal bizimdir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istikbalin, ellerinde bayrakları, dillerinde duaları ve yüreklerinde imanlarıyla tankların karşısında set kuran kadınların olduğunu anlatarak, "İstikbal, 29 gün boyunca vatan için iradesi için bağımsızlığı ve geleceği için nöbet tutan tüm Türkiye'nindir. İnşallah sorumluluk sahibi olarak bizler, fikir sanat ve yayın hayatımızın öncüleri olarak sizler, o gece yaşananlardan gerekli dersleri çıkararak Yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin hor, hakir görülmediği 79 milyonun tamamının 'Benim' diyerek bağrına bastığı bir yönetim anlayışını hep beraber tesis edeceğiz." diye konuştu.

'Parlamento inşallah beklenen, arzulanan kararı verir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamento'ya sunulan yeni anayasa çalışması hususunda da Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, "Temenni ediyorum ki Parlamento bu konuda inşallah beklenen, arzulanan kararı verir ondan sonra da millet gerçek kararı vermek suretiyle Türkiye yol almaya devam eder. Bu düşüncelerle bir kez daha Necip Fazıl Kısakürek Ödüllerini alan edebiyat, sanat ve ilim insanlarımız gönülden tebrik ediyorum. Esmedya Grubunu bu güzel organizasyon için kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.