15 Temmuz gazisi darbe gecesini anlattı

15 Temmuz gazisi darbe gecesini anlattı
Beyşehir ilçesinde düzenlenen programa katılan 15 Temmuz gazisi Enes Alacayaka, hain darbe gecesi yaşananları anlattı.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kurucuova Ortaokulu tarafından ilçeye bağlı Kurucuova Mahallesi'nde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan Alacayaka, FETÖ'nün başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişimi gecesi yaşadıklarını paylaştı.

Alacayaka, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz'un Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.Hain darbe girişimi gecesi zalim darbecilerin ellerinde Türk bayrağından başka bir şey olmayan mazlum insanlara tanklar, tüfek ve silahlarla eziyet ettiğini vurgulayan Alacakaya, kafa, göz, boyun, kol demeden neresi denk gelirse vurduklarını anlattı.O gece, külliyenin duvarında saf tutarak kıldıkları namaza Fetih Suresi ile başladıklarını belirten Alacakaya, "Ama bu hainlerin namaza da saygısı yoktu. Namaz esnasında üzerimizden sürekli alçak uçuş yapıyorlardı. Secdeye kapandığımız sırada çok şiddetli bir patlama sesi geldi. Sesin şiddetiyle secdede şehadet getirdim. Ama korkmadık, şahadet aşkıyla şahadete yürüdük. Bazılarımız şehit, bazılarımız gazi oldu." dedi.Yaklaşık 1,5 saat süren programın ardından Alacayaka, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.Programa, okul yöneticileri, öğretmenler, mahalle muhtarları, mahalle sakinleri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.