15 Temmuz Gecesi, Tiyatroyla Anlatılacak

15 Temmuz Gecesi, Tiyatroyla Anlatılacak
15 Temmuz Demokrasi Zaferi Derneğinin koordinesinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde sahneye taşınan "15 Temmuz: Diriliş" adlı oyunun galası, yarın Esenler'deki Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde yapılacak

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini konu alan "15 Temmuz: Diriliş" adlı tiyatro oyununun galası yarın akşam gerçekleştirilecek.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi Derneğinden yapılan açıklamaya göre, darbe girişiminde yaşananlar, tiyatro oyunu haline getirildi.

Kalkışmanın gerçekleştiği gecede meydana gelen olayları farklı bir perspektiften ele alan "15 Temmuz: Diriliş" isimli oyunun galasına, yarın akşam Esenler'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

Senaryosunu Orhan Yılmaz Ertuğrul'un kaleme aldığı, Fatih Yemez'in yönetmenliğini üstlendiği tek perdelik "15 Temmuz: Diriliş" isimli oyunda, Fatih Yemez, Sezer Yıldırım, Oğuz Tabak, Sedat Erdiş, Fatih Korkmaz, Damla Ergin, Aslı Yavaş, Atakan Kısa, Samet Özcan ve Nigar Bahadırgısı yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Derneği Başkanı Necmi Hatipoğlu, darbe girişiminin hafızalarda taze tutulması için herkese görev düştüğünü vurguladı.

Derneğin kuruluş amacının "demokrasiye sahip çıkmak" olduğunun altını çizen Hatipoğlu, darbe girişiminde demokrasiye canı pahasına sahip çıkan milletin tüm dünyaya "demokrasi dersi" verdiğini anlattı.

Necmi Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"İnsan hafızası maalesef unutuyor. Biz de bu gerçekten hareketle özellikle genç nesillerin, demokrasimize daha çok sahip çıkması gerektiği inancıyla harekete geçtik ve derneğimizi kurduk. Sanat çevresindeki dostlarımızı harekete geçirdik ve o geceyi en yalın haliyle anlatan bir senaryoyu hep beraber oluşturduk. Arkadaşlarımız konunun hassasiyeti nedeniyle son derece titiz çalıştı. Büyükşehir Belediyemiz de salonlarını ve imkanlarını bizlere açarak destek oldu. Cumhurbaşkanımız da geçenlerde ülkemizin sanat çevresine seslenerek, 15 Temmuz'un tiyatro, sinema gibi sanatsal faaliyetlerle anlatılması gerektiğini ancak bu konuda yeterince hassasiyet gösterilmediğini söylemişti. Umuyorum ve diliyorum ki ortaya doğru ve amacına hizmet edecek bir oyun çıkmıştır. Bütün halkımızı oyunumuzun galasına bekliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.