15 Temmuz Şehitleri Anısına Spor Kulübü Kuruldu

15 Temmuz Şehitleri Anısına Spor Kulübü Kuruldu
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin anısına 15 Temmuz Gençlik ve Spor Kulübü kuruldu

 Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin anısına 15 Temmuz Gençlik ve Spor Kulübü kuruldu.

İlk etapta futbol takımı oluşturan kulübün yöneticileri, kısa zamanda çok sayıda branşta mücadele edecek seviyeye gelmeyi hedefliyor.

Kurucu Başkan Eyüp Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini engellemek için abdest alıp sokaklara çıktıklarını söyledi.

''Kulübümüzü aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına kurduk''
O gece sabaha kadar sokakta kaldıklarını belirten Yıldırım, FETÖ'nün girişiminin aziz millet tarafından büyük bir fedakarlıkla bertaraf edildiğini vurguladı.

15 Temmuz gecesi milletin sağladığı birlikteliği pekiştirmek amacıyla bu isimle spor kulübü kurmaya karar verdiklerini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Allah'a şükürler olsun aziz milletimiz kanıyla, canıyla ve bedeniyle bu darbeyi püskürtmüştür. Biz de arkadaşlarla beraber, 'Böyle bir gecede böyle bir birlikteliği sağlayabiliyorsak o zaman gençlerimiz için de bir kulüp kuralım' dedik. Kulübümüzün isminin de 15 Temmuz Gençlik ve Spor Kulübü olmasına karar verdik. Biz bu kulübümüzü aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına kurmuş bulunmaktayız."

"Her golümüzü 15 Temmuz şehitleri için atacağız"
İlerde Fenerbahçe'de forma giymek istediğini belirten Muhammed Özaydın (16) da "15 Temmuz'da yapılan darbede şehit olanlara destek için buraya geldim. Her golümüzü 15 Temmuz şehitlerimiz için atacağız." dedi.

Futbolcu Ali Nergiz de hocalarının kulübe katılımı için yaptığı daveti 15 Temmuz şehitleri için kabul ettiğini dile getirdi. Nergiz, "Şehitlerimizi anmak için bu kulüpteyiz ve başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Bu kulüpte kendimi geliştirip Beşiktaş'ta oynayan Portekizli Ricardo Quaresma'nın yerine Bismilli Ali olarak oynamak istiyorum. Eğer arkadaşlarımızla beraber şampiyon olursak kupamızı 15 Temmuz gazilerine armağan edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.