“15 Temmuz” Temalı Kara Kalem Resim Performansı

“15 Temmuz” Temalı Kara Kalem Resim Performansı
Öğrencilerden “Şehitler ve Demokrasi Günü 15 Temmuz” TemalıKara Kalem Resim Performansı

19 ülkeden 300 yayınevinin katılımı ile başlayan 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, bu yıl “15 Temmuz” temasıyla gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve KOSGEB tarafından desteklenen fuarda, konferans, kitap tanıtımı, imza günleri, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletilerle birlikte 1.000’in üzerinde kültür etkinliğinin düzenlendiği fuarda, İstanbul Valiliği “Şehitler ve Demokrasi günü 15 Temmuz” temalı karakalem resim çalışması etkinliği gerçekleştirdi. Devlet okullarının katıldığı çalışmada yer alan Mektebim’in 40 lise öğrencisi 50X70 karakalem desen yaparak performans sergiledi.

Karikatüristler ve güzel sanatlar lisesi öğrencileri, darbe girişimine karşı direniş gösterenlerin ortaya koyduğu kahramanlıkları, çizgi ve kara kalem resim çalışmalarına yansıttı. "Hâkimiyet Milletindir" sloganıyla fuara katılan İstanbul Valiliği’nin standı yoğun ilgi gördü. Mektebim’in iki farklı seansta 40 lise öğrencisiyle katıldığı karakalem performans çalışmasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü) başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve diğer kentlerde darbecilere karşı direniş gösterenler karakalem ve çizgilerle resmedildi.

 

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.