15 Temmuz'da Fsm Köprüsü'nün Kapatılması Davası

15 Temmuz'da Fsm Köprüsü'nün Kapatılması Davası
Tutuksuz sanık Yiğit:- "Halk üzerimize geliyordu. Adnan Yarbay da, ‘Ben Hanifi Binbaşı gibi havaya sıkmam, adama sıkarım’ dedi ve askerlere ‘Üzerinize gelen olursa ateş edin’ diye emir verdi. Adnan Yarbay’ın yere ateş ederek bir vatandaşı yaraladığını gör

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün (FSM) kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi ve 49 kişinin de yaralanmasına ilişkin 15'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan tutuksuz sanık Samet Özkök, Kuleli Askeri Lisesi’nde şoför er olarak görev yaptığını belirterek, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz günü ise Kuleli Askeri Lisesi’nde anormal bir hareketliliğin yaşandığını söyledi.

Kendisine zimmetli silahının olmadığını öne süren Özkök, "Elime silah tutuşturdular. Numarası kayıtlıdır. Tatbikat dendi ama nereye gideceğimiz söylenmedi. Köprüye vardığımızda bizi sıraya soktular. Adnan Yarbay’la birlikte köprüdeki karakola gittik. Televizyondan ‘TSK yönetime el koydu’ yazıyordu. Adnan Yarbay, polislerle bir şeyler konuşuyordu." dedi.

- "Üzerinize gelen olursa ateş edin”

SEGBİS'le bağlanan tutuksuz sanıklardan İsmail Yiğit de silah seslerini duyan vatandaşların tepkilerini daha da arttığını belirterek, eski yarbay Adnan Uygun’un vatandaşa hedef gözeterek silah sıktığını söyledi.

FSM Köprüsü'ne geldikelerinde Adnan yarbayın, askerlere "Polisler artık bizim emrimizde" dediğini anlatan Yiğit, "Halk üzerimize geliyordu. Adnan Yarbay da, ‘Ben Hanifi Binbaşı gibi havaya sıkmam, adama sıkarım’ dedi ve askerlere ‘Üzerinize gelen olursa ateş edin’ diye emir verdi. Adnan Yarbay’ın yere ateş ederek bir vatandaşı yaraladığını gördüm." diye konuştu.

Yiğit’in SEGBİS’le savunmasın alındığı sırada söz alan bir sanık avukatının "Sanıklardan rütbeli ve rütbesiz olarak bahsedilmesinden adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini düşünüyoruz ve müşteki avukatlarına tanınan hakkın bize de tanınmasını istiyoruz” talebine tepki gösteren Mahkeme Başkanı Mustafa Çakar, şunları söyledi:

"Bağımsız ve tarafsız mahkemeyiz. Üç gündür burada yargılama yapıyoruz, 28 sanığın savunması tamamlandı ve herkese eşit mesafedeyiz. Bu zamana kadar, müşteki ve sanık avukatları savunmasını yapan bütün sanıklara doğrudan soru sordu. Kimseyi engellemedik. Ayrıca, sizlerden de (sanık avukatları) sanıklardan rütbeli veya rütbesiz denilerek soru soranlar oldu. Biz, bir an önce maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.”

Duruşma, sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.