15 Temmuz'da Maltepe 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndaki Faaliyetlere İlişkin Dava

15 Temmuz'da Maltepe 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndaki Faaliyetlere İlişkin Dava
Duruşmada, sanıkların savunmaları alınıyor

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Maltepe'deki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yaşananlara ilişkin 17'si tutuklu, 1'i firari 27 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, sanıklar savunma yapıyor.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki salonda görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık eski Yüzbaşı Olgun Yıldız, 15 Temmuz'dan önce kanser tedavisine başlayacak olan çocuğunun ateşinin yükselmemesi için uğraştığını anlattı.

Darbe girişimi günü kendisinin Maltepe 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na çağrıldığını ifade eden sanık Yıldız, "Çocuğumun hasta olduğunu, gelemeyeceğimi söyledim. Ancak saat 20.00-22.00 sıralarında birliğe kesinlikle gelmem istendi. Ben bu emre rağmen gitmeyeceğimi belirttim ama kısa süreliğine birliğe gelmem istendi. Tabur komutanım izinliydi, onu arayarak durumu aktardım. O da bana 'Git ve durum hakkında bilgi ver.' dedi. Ben de bunun üzerine birliğe gittim." şeklinde savunma yaptı.

Kendisinin darbe girişimiyle ilgili bir eylemi olmadığını iddia eden sanık Yıldız, kendisine sadece terör eylemi olacağının söylendiğini kaydetti.

Tutuklu sanık Astsubay Murat Akkaya da darbe girişimi günü birlikte nöbetçi olduğunu, akşam saatlerinde kendisine komutanları tarafından Tuzla Piyade Okulu'nu bilip bilmediğinin sorulduğunu belirtti.

- Darbeci albaydan "Faaliyet erken başlayacak." konuşması

Kendisinin okulu bildiğini belirttiğini söyleyen sanık Akkaya savunmasına şöyle devam etti:

"Daha sonradan kendisinin Uzay Şahin olduğunu öğrendiğim albayı okula götürmede rehberlik etmem istendi. Nöbetçi olduğumu belirtmeme rağmen, kısa süreceğini ifade ederek götürmemi istediler. Daha sonra biz Albay Şahin'e ait araçla yola çıktık. Ben emanet araba süremeyeceğimi belirttiğim için aracı albay kullandı. Okula gittik ve kısa bir süre sonra albay hızla çıktı, 'Çabuk aracı al gel.' dedi. Kızacağını düşünerek aracı sürmeye başladım ve Albay Şahin sürekli telefonla konuşmaya başladı."

Albay Şahin'in telefonda "darbe", "sıkıyönetim" kelimelerini kullanmadığını kaydeden sanık Akkaya, Şahin'in telefonda "Kuvvetten emir geldi, faaliyet erken başlayacak." dediğini duyduğunu söyledi.

Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.​

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.