15 Temmuz'u Maketlerle Anlatıyorlar

15 Temmuz'u Maketlerle Anlatıyorlar
Şanlıurfa'da iki öğrenci, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları anlattıkları maketleri okullarında sergiliyor- İl Milli Eğitim Müdürü Turan: - "Hazırladıkları projeyi okullarında sürekli sergilemeleri ve arkadaşlarına da bu şekilde anlatmaları

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da iki öğrenci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz darbe girişiminde tasvir ettikleri maketleri öğrenim gördükleri okulda sergiliyor.

Şenocak Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri Muhammet Emin Ünal ve Halil Bencan, TÜBİTAK Bilim Fuarı'na katılmak için proje çalışması yaptı. Bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişimini akranlarına anlatacak bir proje hazırlamaya karar veren iki arkadaş, öğretmenlerinin desteğiyle Şehitler Köprüsü, TBMM, Akıncı Üssü ve sokaklarda tanklara karşı duran halkın kahramanlığını maketlere yansıttı.

Okulda "15 Temmuz Müzesi" adıyla hazırlanan köşede sergilenen maketler, talep olması durumunda başka okullarda da sergilenebilecek.

- "Çok etkilendim"

Öğrencilerden Ünal, gazetecilere açıklamasında projenin kendilerini çok etkilediğini söyledi. Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olayları anlatan maketin yapımında biraz zorlandıklarını belirten Ünal, "Köprüyü metal parçalardan yaptık bir tarafında askerler, tanklar var, bir tarafında ise darbe girişimine karşı çıkan insanlar var." dedi.

Bencan da yaptıkları maketlerde en çok Akıncı Üssü yakınında bir kişinin arazisini ateşe vererek çıkan dumanla uçakları durdurmaya çalıştığını tasvir ettiklerini aktararak "Uçakların Meclisi ve vatanı bombalamasını engellemek için ateş yakıyor. Bu sırada darbeciler bu amcayı da öldürdü. Bu olaydan çok etkilendim." şeklinde konuştu.

- "15 Temmuz'un bir ihanet kalkışması olduğunu biliyorlar"

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da öğrencilerin yaptıkları maketlerin çok gerçekçi, kalıcı ve orijinal olduğunu vurguladı.

Maketlerin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi'ni çok güzel bir şekilde anlattığını belirten Turan, "15 Temmuz gecesini çok iyi görsel bir şekilde anlatan, güzel bir eser yapmışlar. Öğrencilerimizle görüştüğümüzde 15 Temmuz'un bir ihanet kalkışması olduğunu biliyorlar. Hazırladıkları projeyi okullarında sürekli sergilemeleri ve arkadaşlarına da bu şekilde anlatmaları çok değerli." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.