15 yıllık hasret

15 yıllık hasret
Son 2 sezonda gösterdiği performansla Süper Lig’de fırtınalar estiren Konyaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi köklü takımları mağlup etmeyi başardı. Yeşil-beyazlılar, sadece Galatasaray’ı alt etmeyi başaramadı

Ortaya koyduğu performansla son 2 sezonda fırtınalar estiren Atiker Konyaspor, ligdeki rakiplerinin hemen hemen tamamını mağlup etmeyi başardı. Yeşil-beyazlılar bu süreçte Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi köklü takımları da mağlup ederken, bir tek Galatasaray’a boyun eğdi. Konyaspor, sarı-kırmızılılara karşı ilk ve son galibiyetini 2003 yılında kendi evinde oynadığı karşılaşmada 1-0’lık skorla elde etti.

ASLAN’A DİŞ GEÇİREMEDİ

Anadolu kartalı Konyaspor, geçtiğimiz sezon Süper Lig’de Fenerbahçe’yi 3-2’lik skorla mağlup ederken, ondan önceki sezonda Beşiktaş’ı 2-1, Trabzonspor’u 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Yeşil-beyazlılar bahse konu süreçte hemen hemen tüm rakiplerine karşı üstünlük kurmayı başarırken, sadece Galatasaray karşısında galip gelemedi.

SON GALİBİYET 5 BİN 142 GÜN ÖNCE

Konyaspor tarihinde inişli çıkışlı sezonlar geçirse de, Süper Lig’de yer aldığı sezonlarda 32 kez Galatasaray ile karşılaştı. Yeşil-beyazlılar bu karşılaşmalardan 2’sini kazanırken, 25’inde de sahadan yenilgi ile ayrıldı. 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor Galatasaray’a karşı son galibiyetini 5 bin 142 gün önce, 13 Eylül 2003 tarihinde 1-0’lık skorla aldı.

ŞEYTANIN BACAĞINI KIRMAK İSTİYOR

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada iyi bir çalışma sürecinde geçen Konyaspor, bu hafta sonu oynanacak Galatasaray maçına iki kat daha fazla adapte oldu. Eksik bölgeler üzerine yoğunlaşan yeşil-beyazlılar, cumartesi günü kendi evinde oynayacağı Galatasaray karşılaşmasından galip ayrılarak şeytanın bacağını kırmak istiyor.

(Haber: Hasan YILDIRIM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.