'15'lilerin şehit düştüğü topraktır burası'

'15'lilerin şehit düştüğü topraktır burası'
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "250 bine yakın şehit veren, genciyle, genç yaşından da önce ölmeye gelenlerin ama öğrenci, sporcu olanların, 15'lilerin şehit düştüğü topraktır burası." dedi

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen "57. Alay Vefa Yürüyüşü"nün tamamlandığı Conkbayırı Anıtı'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Çanakkale Savaşları'nda hayatını kaybedenler için saygı atışı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, törende yaptığı konuşmada, milletin ve devletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine el uzatanlara ve hainlere karşı hiç çekinmeden canını ortaya koyan şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

-"15'lilerin şehit düştüğü topraktır burası"


Burada, kutsalına, vatanına ve inancına el uzatanlara ve düşmanına dahi insanlığını kaybetmeden savaş veren bir milletin çocukları olmanın iyi hatırlanması gerektiğini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

"250 bine yakın şehit veren, genciyle, hatta ve hatta genç yaşından da önce ölmeye gelenlerin ama aynı zamanda öğrenci, üniversite öğrencisi, sporcu olanların, 15'lilerin şehit düştüğü topraktır burası. Biz ecdadımızdan ve medeniyetimizden aldığımız güçle geleceğe yürümeye, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hiç durmadan koşmaya devam edeceğiz. Bu milletin bir ve beraber olduğu zaman, arasında ayrılık ve gayrılık olmadan neler başarabileceğini tarih bize göstermiştir. Biz Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefinde koşacağız. Bunu hep beraber, ülkemizin dört bir yanından bugün buraya gelen genç kardeşlerimizle yapacağız. Biliyoruz ve inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır ve bunu burada şehit düşenlerin, gazi olanların torunları yapacaktır."

-57. Alay'ın temsili sancağının devir teslimi


Konuşmaların ardından 57. Alay'ın temsili sancağının devir teslim töreni yapıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden bir öğrenci temsili sancağı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden bir öğrenciye teslim etti.

Törene, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Adnan Özbal, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.