167 hava harekatında 492 DAEŞ üyesi öldürüldü

167 hava harekatında 492 DAEŞ üyesi öldürüldü
Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 9 Ocak'tan bugüne kadar düzenlenen 167 hava harekatında 492 DAEŞ üyesi terörist öldürüldü

ANKARA (AA) - Suriye'deki terör örgütü DAEŞ mevzilerinden, 9 Ocak'tan bugüne kadar yapılan saldırılara karşılık olarak Türkiye tarafından çeşitli ateş destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen 5 bin 330 atışta 370, düzenlenen 167 hava harekatında da 492 terörist etkisiz hale getirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 9 Ocak'tan bugüne kadar Suriye tarafındaki DAEŞ mevzilerinden yapılan saldırılara karşılık olarak Türkiye, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulundu.

Türkiye tarafından çeşitli ateş destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen 5 bin 330 atışta DAEŞ'e ait çok sayıda silah mevzisi, barınak ve sözde karargah olarak kullanılan binalar imha edilirken, 370 terörist etkisiz hale getirildi.

Aynı tarihler arasında düzenlenen 167 hava harekatında da 492 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynakları, son olarak gece 01.00'de koalisyon güçlerine ait uçaklarca gerçekleştirilen taarruzlarda çok sayıda DAEŞ mensubunun etkisiz hale getirildiğini ve silah mevzilerinin imha edildiğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.