17. Tarım ve Seracılık Festivali

17. Tarım ve Seracılık Festivali
Festival kapsamında Yörük Gelini sergisi açıldı

ANTALYA (AA) - Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali çeşitli etkinliklerle devam etti.

Etkinlikler kapsamında Yörük Gelini sergisi açıldı ve yörük obaları ziyareti ile "Son Göç" belgeseli gösterimi yapıldı.

Kumluca Belediyesi 50. Yıl Kültür Merkezi Kalekule salonunda Yörük Gelini sergisinin açılışında konuşan Kaymakam Polat Kara, Türkiye'nin dünyaya örnek olabilecek bir kültüre sahip olduğunu söyledi.

Geçmişteki kültürün bugün yaşatılıyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Kara, "Bizden sonraki nesillerimiz bugünkü kültürümüze sahip çıkarak yaşatacak. Ben bugün geçmiş kültürümüzün yaşatılması adına çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum. İlçemizde 17 yıldır düzenlenen bir festival var. Bu festivalimiz de bu kültürümüzün bir parçası, bu festivalimize hepimiz sahip çıkalım." dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da 17 yıldır geçmiş ile geleceği buluşturmak için çalıştıklarını dile getirdi. Çetinkaya, "Bu etkinliğimize 7'den 70'e herkes sahip çıktı. Biz de bu güzelliği bir adım öteye taşımak adına daha önce Antalya'da sergilenen Yörük Gelini sergisini ilçemizde açmaya karar verdik." diye konuştu.

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen ise daha önce Antalya'da kadına yönelik bu tür kültürel bir çalışma olmadığını, kendilerinin ilk defa Yörük Gelini sergisini oluşturarak böyle bir güzelliği ortaya çıkardıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Kara, Belediye Başkanı Çetinkaya ve AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Yörük Gelini sergisinin oluşturulmasında emeği geçen Akdeniz Üniversitesi Müzecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik ve ATAV Başkanı Şen'e plaket takdim etti.

Plaket töreninin ardından Yörük Gelini sergisi açıldı. Sergiyi gezen protokol üyeleri ve davetlilere Prof. Dr. Çevik tarafından sergiden yer alan yörük kadını fotoğrafları ve kıyafetler hakkında bilgi verildi.

Yörük Gelini sergisinin gezilmesinden sonra ilçede bu yıl ilk defa oluşturulan yörük obaları gezildi. Burada da yörük obalarında bulunan oba sahipleri tarafından ziyaretçilere bilgi verildi ve ayran, bulgur pilavı, kuru fasulye ikram edildi.

Etkinliğin sonunda, iki bölümden oluşan ve Prof. Dr. Çevik'in metin yazarlığını yaptığı "Son Göç" belgeseli gösterildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.